Η Seat παρουσίασε σήμερα τη στρατηγική της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η οποία, έως τις αρχές του 2021, περιλαμβάνει έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Η ηλεκτρική έκδοση του Mii και το el-Born, θα είναι τα δύο πρώτα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

ενώ η νέα γενιά Leon και το Tarraco, θα διαθέτουν plug-in υβριδική έκδοση. Επιπλέον, το CUPRA Leon και το CUPRA Formentor θα διαθέτουν στην γκάμα τους μια υβριδική παραλλαγή plug-in.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Luca de Meo, ανακοίνωσε ότι το CUPRA Formentor θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Martorell. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας, η Seat θα αναπτύξει μια νέα πλατφόρμα οχημάτων σε συνεργασία με τη Volkswagen μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων, όπου μελλοντικά θα κατασκευαστούν αρκετά νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Ο στόχος της νέας πλατφόρμας είναι η δημιουργία προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων με τιμή εισόδου κάτω από τις 20.000 ευρώ. Περισσότεροι από 300 εξειδικευμένοι μηχανικοί θα συμμετάσχουν σε αυτό το project στην Ισπανία.