Σε νέο ιστορικό υψηλό ανήλθε το 2018 η παραγωγή φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Energy Information Administration (EIA). Η παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου στις ΗΠΑ κατέγραψε ακόμη ένα ρεκόρ, για δεύτερο διαδοχικό έτος, το 2018, με 83,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως, κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

 

Η παραγωγή φυσικού αερίου στη χώρα σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση της, το περασμένο έτος, αφού αυξήθηκε κατά 10 δισ. κυβικά μέτρα, στα 283 εκατ. κυβικά μέτρα, ημερησίως, ήτοι, ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 11% έναντι του 2017.

Οι ακαθάριστες αναλήψεις (Natural gas Gross withdrawals) φυσικού αερίου στις Η.Π.Α. αυξάνονταν σε μηνιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγουμένου έτους, με εξαίρεση τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΙΑ, στα οποία προστίθεται ότι τον Δεκέμβριο ανήλθαν σε 107,8 δισ. κυβικά μέτρα ανά μήνα.

Η παραγωγή εμπορεύσιμου φυσικού αερίου, καθώς και η παραγωγή ξηρού αερίου ανήλθαν, με τη σειρά τους, σε νέα ιστορικά υψηλά τον τελευταίο μήνα του περασμένου έτους και διαμορφώθηκαν σε 95 δισ. κυβικά μέτρα, - 2,69 δισ. κυβικά μέτρα - ημερησίως, και 88,6 δισ. κυβικά μέτρα -2,51 δισ. κυβικά μέτρα- την ημέρα, αντιστοίχως, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Ακόμη, καθώς αυξήθηκε η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, ενισχύθηκε, ταυτόχρονα και ο όγκος των εξαγωγών του καυσίμου, τόσο μέσω αγωγών, όσο και υπό μορφή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), για τέταρτο συνεχές έτος.

Ο συνολικός όγκος των αμερικανικών εξαγωγών φυσικού αερίου σημείωσε ποσοστιαία άνοδο 14% από το προηγούμενο έτος και διαμορφώθηκε σε 9,9 δισ. κυβικά πόδια, ή 280 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως, κατά το 2018. Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ αυξήθηκαν, με τη σειρά τους, κατά 53% σε ετήσια βάση, για να διαμορφωθούν σε 3 δισ. κυβικά πόδια, ή 85 εκατ. κυβικά μέτρα, ημερησίως, κατά το περασμένο έτος.

Τόσο οι εξαγωγές μέσω αγωγών, όσο και μέσω τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου, ανήλθαν τον Δεκέμβριο του 2018, σε νέο υψηλό μηνιαίο ρεκόρ, με 7,7 δισ. κυβικά πόδια - 218 εκατ. κυβικά μέτρα- ημερησίως, και 4 δισ. κυβικά μέτρα -113 εκατ. κυβικά μέτρα- την ημέρα, αντιστοίχως.

«Οι ΗΠΑ συνέχισαν να εξάγουν περισσότερο φυσικό αέριο από ό,τι εισήγαγαν, το 2018, αφότου κατέστησαν καθαρός εξαγωγέας το 2017, για πρώτη φορά ύστερα από σχεδόν 60 χρόνια», αναφέρει η ΕΙΑ στο ενημερωτικό δελτίο της.