Μ. Παναγιωτάκης: Τις Επόμενες Ημέρες θα Φανεί αν θα Αυξηθεί η Τιμή του Ρεύματος

Μ. Παναγιωτάκης: Τις Επόμενες Ημέρες θα Φανεί  αν θα Αυξηθεί η Τιμή του Ρεύματος
energia.gr
Δευ, 11 Φεβρουαρίου 2019 - 16:45

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ, κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή SamTimes, της διαδικτυακής τηλεόρασης του Grtimes.gr και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, μία ημέρα μετά την κήρυτξη ως άγονου του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, απαντάει στο καίριο ερώτημα 

για το ποιά είναι η επόμενη ημέρα για την ΔΕΗ. Όπως αναφέρει «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».

Ο κ. Παναγιωτάκης υπογραμμίζει ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει σύντομα έχοντας επιλύσει εκκρεμή ζητήματα και ότι «θα επιτευχθεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων που την επιδιώκει η ΔΕΗ καθώς τη συνδυάζει με τη στροφή στην Πράσινη Ενέργεια».

Για τις οφειλές των καταναλωτών και ιδιαίτερα εκείνων που χαρακτηρίζονται ως κακοπληρωτές, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ζητά και τη βοήθεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ενώ αναφέρεται και στον σχεδιασμό για την βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρείας.

«Η ΔΕΗ δεν φοβάται τον ανταγωνισμό από άλλους παρόχους. Ελπίζει ότι θα αποδειχθούν σοβαροί παίκτες στην αγορά, κάνοντας επενδύσεις αναπτυξιακές» σημειώνει μεταξύ άλλων για τον ανταγωνισμό που πρέπει να αντιμετωπίσει η εταιρεία, ενώ επισημαίνει τον τρόπο αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο κ. Παναγιωτάκης ξεκαθαρίζει ότι όσο ο ίδιος είναι Πρόεδρος, δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση του 15% στους συνεπείς πελάτες, διευκρινίζοντας ότι «μπορεί να επανεξετάσουμε το ποσοστό της έκπτωσης».

Τέλος στο ερώτημα που «καίει», τους καταναλωτές για το αν τελικά υπάρξει αύξηση στην τιμή του ρεύματος ή όχι, ο επικεφαλής της; Επιχείρησης τονίζει ότι «θα φανεί τις επόμενες ημέρες, αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο από ότι το παραλάβαμε».