Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΒΗΕ, Κώστας Τραβασάρος, εξελέγη πρόεδρος του συνδέσμου Solar Heat Europe. Όπως αναφέρει η ΕΒΗΕ σε σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλιοθερμικών συστημάτων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας είναι πραγματικά υψηλή. Οι εξαγωγές της βιομηχανίας μας ξεπερνούν το 50% της παραγωγής μας.

 

Η τεχνολογία και ποιότητα των προϊόντων μας είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να εξασφαλίζουν πολύ υψηλή αποδοτικότητα (ως και 80%) και κατά συνέπεια πολύ υψηλή κάλυψη των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης (ως και 95%) με τον πλέον οικονομικό τρόπο. Συνεπώς, οι καταναλωτές μπορούν να επιτύχουν πολύ σημαντική εξοικονόμηση και η χώρα να προσεγγίσει, με τον από κάθε άποψη ενδεδειγμένο τρόπο, τους δικούς της στόχους του 2020 αναφορικά με τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο συνολικό ενεργειακό μίγμα της χώρας.

Εκτός από το παραγωγικό πεδίο, η ελληνική βιομηχανία με τους ανθρώπους της ηγείται και στο ευρωπαϊκό θεσμικό πεδίο.

Η ΕΒΗΕ στηρίζει με στελέχη και χρηματοδότηση την μοναδική ελληνική γραμματεία της CEN, την Τεχνική Επιτροπή (TC) 312, όπου εδώ και δεκαετίες Πρόεδρος της εκλέγεται Έλληνας εκπρόσωπος από την ΕΒΗΕ. Από το 2016 Πρόεδρος της CEN TC 312 διατελεί ο κ. Χάρης Μιχαλόπουλος, Αντιπρόεδρος της ΕΒΗΕ.

Την Παρασκευή 30/11/2018 ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΒΗΕ κ. Κώστας Τραβασάρος εξελέγη Πρόεδρος της Solar Heat Europe (ESTIF), με στόχο την προώθηση τεχνολογιών και θεσμικών αιτημάτων αλλά και την επιστημονική έρευνα στα ηλιοθερμικά προϊόντα, για οικιακές και βιομηχανικές εφαρμογές, αυτόνομα ή σε συνέργεια με άλλες τεχνολογίες ΑΠΕ.

Η ΕΒΗΕ συγχαίρει τον κ. Τραβασάρο για την τιμητική εκλογή του και θα στηρίξει της προσπάθειες του για μία καθαρότερη Ευρώπη, με βιώσιμη και οικονομική ενέργεια για τους πολίτες και τη βιομηχανία της.