Δημήτρης Τζώρτζης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ στο "Ενέργεια & Ανάπτυξη 2018": "Διασφαλίζουμε την Ηγετική Θέση της Επιχείρησης στην Απελευθερωμένη Αγορά"

Δημήτρης Τζώρτζης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ στο Ενέργεια & Ανάπτυξη 2018: Διασφαλίζουμε την Ηγετική Θέση της Επιχείρησης στην Απελευθερωμένη Αγορά
energia.gr
Παρ, 4 Ιανουαρίου 2019 - 21:35

Σε μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, στη διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2018», που οργάνωσε για 23ο συναπτό έτος, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), με την εντυπωσιακή συμμετοχή προσωπικοτήτων και ειδικών του ενεργειακού τομέα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναδείχτηκε εκείνη του κ. Δημήτρη Τζώρτζη, Διευθύνοντα Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ).

Μιλώντας στο πλαίσιο της 4ης Συνεδρίας, του κορυφαίου ενεργειακό event που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, στις 22 και 23 Νοεμβρίου και είχε ως ειδικό θέμα την Ενεργειακή Μετάβαση σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη, ο κ. Τζώρτζης χαρακτήρισε το 2018, έτος -ορόσημο που σηματοδότησε την είσοδο της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά ενέργειας, μέσω της πλήρους απόκτησης της ΕΠΑ Αττικής, την έναρξη της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Επιχείρησης που, όπως τόνισε, «αποτελεί σημείο καμπής στην πορεία της περαιτέρω ανάπτυξης της ΔΕΠΑ ως μιας σύγχρονης ενεργειακής εταιρείας, με την προσφορά ποιοτικών και καινοτόμων υπηρεσιών που διασφαλίζουν τη διατήρηση του ηγετικού ρόλου της στην απελευθερωμένη εγχώρια και περιφερειακή αγορά.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ εστίασε, ακόμη, στην αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στην αγορά, στην περαιτέρω ανάπτυξη του СNG, της Αεριοκίνησης (FISIKON) και του Μικρής Κλίμακας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού και τη διασφάλιση ανταγωνιστικών τιμών μέσω της λειτουργίας διαφοροποιημένων πηγών και οδεύσεων.

Η ΔΕΠΑ, τόνισε, επίσης, ο κ. Τζώρτζης πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά, με την ανάπτυξη της αναγκαίας εφοδιαστικής αλυσίδας για την τροφοδοσία LNG για ναυτιλιακή χρήση στον Πειραιά και σε άλλα Ελληνικά λιμάνια.

Ο Δημήτρης Τζώρτζης ο οποίος διαδέχτηκε τον κ. Γιώργο Πολυχρονίου στη θέση του CEO της Επιχείρησης, τον Νοέμβριο του 2017, προέρχεται από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών και είναι απόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι κύριοι τομείς εξειδίκευσής του κ. Τζώρτζη είναι οι Τηλεπικοινωνίες, η Τηλεόραση, οι υπηρεσίες "3-play" και "4-play" και η ευρεία γνώση του σύγχρονου κόσμου των τεχνολογιών Πληροφορικής.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου έχει εργαστεί σε τεχνικές και διοικητικές θέσεις εταιριών, σε τομείς όπως Digital TV & Interactive Apps, wholesale Network & 3ple play Services development, ISP Corporate Product development, Statistics DB & TV Technology - CDN, όπως και ως ιδιώτης τεχνικός σύμβουλος σε θέματα τηλεπικοινωνιών & μετάδοσης, ασφάλειας, τηλεόρασης και ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων.

Ο Δημήτρης Τζώρτζης διετέλεσε γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, από το Μάιο του 2015, έως τον Απρίλιο του 2016, όταν και παραιτήθηκε, ενώ έχει εργαστεί επί 14ετία στην Intracom.