Οι Ρώσοι κοσμοναύτες Σεργκέι Προκόπιεφ και Ολεγκ Κονονένκο έβαλαν τις διαστημικές τους στολές, βγήκαν έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και πήγαν να επιθεωρήσουν αλλά και να επιδιορθώσουν την τρύπα που άνοιξε σε ένα σημείο του Σταθμού τον περασμένο Αύγουστο.

Η ύπαρξη της τρύπας προκάλεσε διαρροή αέρα και αρχικά σήμανε συναγερμός αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα ήταν μεν σοβαρό αλλά δεν έθετε σε κίνδυνο την ζωή του πληρώματος του Σταθμού. Οταν διαπιστώθηκε ότι η τρύπα δεν δημιουργήθηκε από εξωγενή παράγοντα η υπόθεση πήρε τροπή θρίλερ με τους Ρώσους να υποστηρίζουν ότι υπήρξε σαμποτάζ.

Οι Ρώσοι καταγγέλλουν ότι την τρύπα δημιούργησαν οι αμερικανοί αστροναύτες επειδή ένας εξ αυτών ήταν ασθενής εκείνη την περίοδο και θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσουν μια κρίση που θα οδηγούσε στην εντολή επιστροφής μέρους ή και όλου του πληρώματος στην Γη ώστε ο ασθενής να γυρίσει πίσω. Φυσικά η NASA αρνείται τα πάντα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κάποια εξήγηση ή θεωρία για το τι συνέβη.

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες παρέμειναν έξι ώρες έξω από τον Διαστημικό Σταθμό και πήραν δείγματα από το επίμαχο σημείο τα οποία θα αποσταλούν στην Γη για περαιτέρω ανάλυση. Οταν ολοκλήρωσαν την επιθεώρηση προχώρησαν στο σφράγισμα της τρύπας με νέα υλικά.

 

(Protagon.gr)