Το Δοκιμαστικό Αεροσκάφος του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον Έκανε μια Βόλτα στο Διάστημα

Το Δοκιμαστικό Αεροσκάφος του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον Έκανε μια Βόλτα στο Διάστημα
energia.gr
Παρ, 14 Δεκεμβρίου 2018 - 15:45

Τα όρια του Διαστήματος κατάφερε να ξεπεράσει, για πρώτη φορά, χθες, Πέμπτη, το δοκιμαστικό αεροσκάφος του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, προωθώντας ένα βήμα παραπέρα τη φιλόδοξη ιδέα του ανθρώπου να κάνει τουρισμό στο διάστημα!

Αυτή ήταν η τέταρτη πτήση του SpaceShipTwo, στην προσπάθεια του Μπράνσον να το φτάσει στο Διάστημα. Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος έχει θέσει ως στόχο να στείλει τους πρώτους τουρίστες σε τροχιά πέριξ του πλανήτη μας, πολύ νωρίτερα από ότι ο Ελον Μασκ, που προωθεί το πρόγραμμα «SpaceX», αλλά και τον ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος, που εργάζεται πάνω στο εγχείρημα «Blue Origin».

Το αεροσκάφος του σερ Μπράνσον απογειώθηκε από την έρημο Μοχάβε, στην Καλιφόρνια και έφτασε στα 82,7 χλμ, εισερχόμενο στα όρια του Διαστήματος. Για την NASA και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το Διάστημα ξεκινά από τα 80 χιλιόμετρα. Όμως, η Διεθνής Αεροναυτική Ομοσπονδία (FAI) ορίζει αυτό το σύνορο στα 100 χιλιόμετρα. Η FAI είναι ο οργανισμός που θέτει τα πρότυπα, διατηρεί τα αρχεία και επικυρώνει τα ρεκόρ, σχετικά με την αεροναυτική και την αστροναυτική.

Το SpaceShipTwo τα κατάφερε στην τέταρτή του απόπειρα, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην Virgin Galactic του σερ Μπράνσον, έναντι των αντιπάλων του. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο πιλότοι. Στην επόμενη πτήση τους, οι υπεύθυνοι ελπίζουν να ξεπεράσουν το όριο των 100 χιλιομέτρων.

Το κόστος του εισιτηρίου για τους μελλοντικούς τουρίστες του Διαστήματος υπολογίζεται ότι θα ξεπερνά τα 250.000 δολάρια. Παρά τις αρχικές προβλέψεις του σερ Μπράνσον ότι οι επιβατικές πτήσεις θα ξεκινήσουν το 2009, σοβαρά τεχνικά προβλήματα έχουν αναβάλει την έναρξή τους επ’ αόριστον. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν «το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος.