Η Jefferies Εκτοξεύει στα 450 δολάρια την Τιμή-Στόχο για τη Μετοχή της Tesla - Έτοιμη να Εισαχθεί στον S&P 500 Υποστηρίζει η Macquarie

Η Jefferies Εκτοξεύει στα 450 δολάρια την Τιμή-Στόχο για τη Μετοχή της Tesla - Έτοιμη να Εισαχθεί στον S&P 500 Υποστηρίζει η Macquarie
energia.gr
Παρ, 7 Δεκεμβρίου 2018 - 19:13

Σε δραστική επί τα βελτίω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Tesla προχώρησαν οι αναλυτές της Jefferies, στα 450 δολάρια, έναντι 360 δολαρίων προηγουμένως. Όπως ήταν επόμενο, η σύσταση «hold» μετατράπηκε αυτομάτως, σε «buy».

Μεταξύ άλλων, η Jefferies επικαλείται την επικείμενη καθιέρωση της κερδοφορίας, το άκρως καινοτόμο προφίλ της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και τη βελτίωση της παραγωγής. Στον απόηχο της «bullish» πρόβλεψης, η μετοχή της Tesla ενισχύεται κατά 2% -στις 17:15- στη Wall Street, στα 373,1 δολάρια, με χρηματιστηριακή αξία ύψους 64,2 δισεκ. δολαρίων. Την περασμένη εβδομάδα, η Tesla πέτυχε τον πολυπόθητο στόχο παραγωγής 1.000 «Model 3» ημερησίως -και 7.000 ανά εβδομάδα.
Η αυτοκινητοβιομηχανία επιθυμεί πλέον να διατηρήσει αυτόν το ρυθμό και να αρχίσει να μειώνει το κόστος κατασκευής του μοντέλου, οπότε και η εταιρεία μπορεί να παράγει με επιτυχία το αυτοκίνητο στην αρχικά προγραμματισμένη τιμή των 35.000 δολαρίων.

Λίγες ημέρες πριν, ο ιδρυτής Elon Musk παραδέχθηκε ότι η Tesla βρέθηκε λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το «θάνατο», πριν από μερικούς μήνες. Μιλώντας στο «Axios», υπογράμμισε πως η αιμορραγία της εταιρείας οφειλόταν, κυρίως, στην αυξημένη παραγωγή του «Model 3». «Στην ουσία, η εταιρεία αιμορραγούσε, και αν δεν λύναμε αυτά τα προβλήματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα “πεθαίναμε και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το λύσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, παραδέχθηκε ότι οι εργαζόμενοι χρειάστηκε να δουλέψουν πολύ σκληρά, ακόμη και 22 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. «Αυτό είναι πολύ επώδυνο.
Πονάει το μυαλό μου και την καρδιά μου. Πονάει. Δεν συνιστάται για κανέναν. Απλά το έκαναν γιατί αν δεν το έκαναν, υπήρχε μια καλή πιθανότητα να πεθάνει η Tesla».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Musk ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα 70% η SpaceX να ξεκινήσει ταξίδια στον πλανήτη Άρη, παρά τον κίνδυνο. «Η πιθανότητα να πεθάνεις στον Άρη είναι πολύ υψηλότερη από τη Γη. Θα είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανεβαίνουν στα βουνά. Οι άνθρωποι πεθαίνουν συνεχώς στο Έβερεστ. Τους αρέσει η πρόκληση».

Εν τω μεταξύ, την εισαγωγή της μετοχής της Tesla, που επί του παρόντος διαπραγματεύεται στον Nasdaq, στο δείκτη-βαρόμετρο S&P 500 αναμένουν τους αμέσως επόμενους μήνες οι αναλυτές της Macquarie, σε μία εξέλιξη που θα απελευθερώσει μεγάλες εισροές κεφαλαίων για τη μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Βέβαια, ακόμη και όταν αυτό πραγματοποιηθεί, η Macquarie εμφανίζεται συγκρατημένη ως προς τη μετέπειτα πορεία της μετοχής. Να σημειωθεί ότι μία από τις εταιρείες που εισήχθησαν πρόσφατα στον S&P 500, είναι και η Twitter. 

Επίσης,η Macquarie αναμένει μόνιμη κερδοφορία για την εταιρεία του Elon Musk, αρχής γενομένης από το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους. Οι αναλυτές επικαλούνται τη σταθερή ζήτηση για τα μοντέλα «S» και «Χ», αλλά και την αυξανόμενη παραγωγή του «Model 3» που θα ικανοποιήσει την υψηλή ζήτηση. H Tesla εμφάνισε κέρδη-ρεκόρ, για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στα 311,5 εκατ. δολάρια, έναντι ζημίων ύψους 619,3 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, πέρυσι. Τα EBITDA ανήλθαν σε 516,2 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 488,5 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 6,8 δισεκ. δολάρια, έναντι μόλις 3 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα, με τις επιδόσεις της εταιρείας να υπερβαίνουν μακράν τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών. Ήδη, η μετοχή της Tesla ανισχύεται κατά περίπου 20% το τρέχον έτος.