Ετήσιο Συνέδριο ΙΕΝΕ "Ενέργεια & Ανάπτυξη": Ο Kieran McNamara, Senior Analyst του ΙΕΑ Παρουσιάζει το World Energy Outlook 2018

Ετήσιο Συνέδριο ΙΕΝΕ Ενέργεια & Ανάπτυξη: Ο Kieran McNamara, Senior Analyst του ΙΕΑ Παρουσιάζει το World Energy Outlook 2018
energia.gr
Παρ, 30 Νοεμβρίου 2018 - 17:24

Η πρώτη Συνεδρία του Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2018», με θέμα «Διεθνείς Αγορές Ενέργειας σε Μετασχηματισμό», ξεκίνησε με την πολυαναμενόμενη αποκλειστική παρουσίαση, για την Ελλάδα, του “World Energy Outlook 2018», του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) από τον κ. Kieran McNamara, Senior Analyst του Οργανισμού, με έδρα το Παρίσι.

O senior analyst του ΙΕΑ αποκάλυψε πως οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού κατατείνουν στο ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που συνδέονται με την ενέργεια, θα διαμορφωθούν σε νέα ιστορικά υψηλά, το τρέχον έτος. Ο κ. McNamara είπε, ακόμη, πως για πρώτη φορά στα χρονικά της ανθρωπότητας, ο πληθυσμός που παραμένει δίχως προσβαση στην ενέργεια, έπεσε κάτω από το ένα δισεκατομμύριο.

Ο κ. McNamara τόνισε, πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΕΑ, οι συνολικές επενδύσεις που απαιτούνται στην ενέργεια, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της παγκόσμιας τροφοδοσίας, υπολογίγονται στα 42,3 τρισ. δολάρια!

Κάνοντας ειδική αναφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο senior analyst του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, ανέφερε πως η αιολική θα καταστεί η κυρίαρχη πηγή ενέργειας στην περιοχή στα αμέσως επόμενα χρόνια και προσδιόρισε την ηλεκτρική ισχύ που θα παράγεται από αιολικά πάρκα, στις 1100 τεραβατώρες, έως το 2040.


Kieran McNamara Ε&Α from energia.gr on Vimeo.