Ο γγ του OPEC Βρίσκει...Ψεγάδια στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: "Δεν Είναι Μονόδρομος για την Καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής"

Ο γγ του OPEC Βρίσκει...Ψεγάδια στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Δεν Είναι Μονόδρομος για την Καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής
energia.gr
Πεμ, 11 Οκτωβρίου 2018 - 18:42

Ως επιζήμιο χαρακτήρισε το μπαράζ υπεράσπισης των πλεονεκτημάτων της πράσινης ενέργειας, ο γενικός γραμματέας του ΟPEC, Mohammad Barkindo, o οποίος υποστηρίζει πως είναι λανθασμένη η εντύπωση που επικρατεί για τις ΑΠΕ, δηλαδή, ότι αποτελούν τη μοναδική σωτήρια λύση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ο ΟΗΕ ζήτησε, προσφάτως, να προωθηθούν ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο καταναλώνει ενέργεια ο πλανήτης

Επίσης ζήτησε να αυξηθεί κατακόρυφα η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ούτως ώστε να περιοριστεί η υπερθέρμανση της Γης και να προστατευθεί από τις καταιγίδες, τις πλημμύρες και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

«Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις με κάποια από τα συμπεράσματά τους, για να μην μιλήσουμε για τις λύσεις που προτείνουν», δήλωσε ο κ. Barkindo, στο συνέδριο Oil & Money που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις ακούμε ιστορίες που υποδηλώνουν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το μόνο ενεργειακό μέλλον μας. Αυτό, με όλο το σεβασμό προς τους φίλους μας, είναι σαφώς παραπλανητικό» συμπλήρωσε, ο ίδιος.

Στο συνέδριο υοστηρίχτηκε ότι η ανανεώσιμη ενέργεια θα πρέπει να παρέχει το 70-85% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας, έως το 2050, ώστε η μεταβολή της θερμοκρασίας να διατηρηθεί σε ένα όριο πλησίον του 1,5 βαθμού Κελσίου, από περίπου 25% σήμερα.

Ο γγ του OPEC δήλωσε, τέλος, ότι η ομοβροντία της υπεράσπισης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, είχε σοβαρές επιπτώσεις στη χρηματοδότηση των επενδύσεων στον τομέα των υδρογονανθράκων, κάτι ου θα έχει, δυνητικά, επικίνδυνες συνέπειες για την κοινωνία και την παγκόσμια οικονομία.