Το Ισραήλ Εισέρχεται Δυναμικά στην Εποχή της Ηλεκτροκίνησης - Τέλος στα Συμβατικά Αυτοκίνητα Έως το 2030

Το Ισραήλ Εισέρχεται Δυναμικά στην Εποχή της Ηλεκτροκίνησης - Τέλος στα Συμβατικά Αυτοκίνητα Έως το 2030
energia.gr
Πεμ, 11 Οκτωβρίου 2018 - 18:20

Σχέδιο που θα απαγορεύει τις πωλήσεις βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων, μετά το 2030, ανακοίνωσε το Ισραήλ. Η κυβέρνηση Νετανιάχο σκοπεύει να αντικαταστήσει το στόλο των οχημάτων της χώρας με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτηγά, χρηματοδοτώντας την κατασκευή περισσοτέρων από 2.000 νέων σταθμών φόρτισης στην ισραηλινή επικράτεια, για να συμβάλει στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης που θα βοηθήσει, από την πλευρά της, στην απανθρακοποίηση και στην απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα

Η ισραηλινή κυβέρνηση θα πριμοδοτήσει την απόσυρση των συμβατικών οχημάτων μεέσω της μηδενικής φορολόγησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με σκοπό να τα προσελκύσει τους καταναλωτές. Σημειωτεόν, το Ισραήλ έχει ανακαλύψει σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως αντίβαρο για την κατάργηση των ορυκτών καυσίμων.

Ο απώτερος στόχος είναι η να τεθούν, αρχικά, σε κυκλοφορία 177.000 ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025, με τον αριθμό τους να υπερβαίνει το 1.5 εκατομμύριο, έως το 2030.

Ο υπουργός Ενέργειας Yuval Steinitz δήλωσε : «Από το 2030 δεν θα επιτρέπουμε πλέον την εισαγωγή ντίζελ ή βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στο Ισραήλ. Όλα τα νέα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά. Τα λεωφορεία και τα φορτηγά θα είναι, είτε ηλεκτρικά, είτε θα λειτουργούν με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Αναγκάζουμε τις εταιρείες να εισάγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Ισραήλ».