Το Νέο Υβριδικό Citroen C5 Aircross Αλλάζει την Ιστορία της Γαλλικής Αυτοκινητοβιομηχανίας

Το Νέο Υβριδικό Citroen C5 Aircross Αλλάζει την Ιστορία της Γαλλικής Αυτοκινητοβιομηχανίας
energia.gr
Τρι, 9 Οκτωβρίου 2018 - 16:59

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Citroen C5 Aircross Hybrid Concept, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι (4-14 Οκτωβρίου), είναι σταθμός στην ιστορία της γαλλικής φίρμας. Η νέα μελέτη προσδιορίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τη φιλοσοφία του πρώτου PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) της γαλλικής μάρκας. Η προσπάθεια μείωσης των ρύπων και η παροχή υβριδικών καθώς και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων είναι στις προτεραιότητες της φίρμας. Ο προγραμματισμός της  Citroen καθορίζει ότι έως το 2023 το 80% της γκάμας της θα περιλαμβάνει και εκδόσεις με ηλεκτροκινητήρα

Έως το 2025 όλη η γκάμα της εταιρείας θα απαρτίζεται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα! Το νέο Citroen C5 Aircross Hybrid concept, παιρνει την ενέργεια για να κινηθεί από ένα σύγχρονο υβριδικό σύστημα, το οποίο απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα απόδοσης 180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 80kW.

Ο τελευταίος είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο ταχυτήτων. Η ροπή του ηλεκτροκινητήρα παράγεται άμεσα και αγγίζει τα 33,7 χλγμ.

Η συνολική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται στους 225 ίππους. Η μετάδοση της ενέργειας στους τροχούς γίνεται μέσω μιας εξελιγμένης έκδοσης του ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT 8 σχέσεων.

Αρχικά το νέο γαλλικό SUV με το περιορισμένο αποτύπωμα θα είναι δικίνητο, η μετάδοση της κίνησης γίνεται μόνο στους εμπρός τροχούς. Αργότερα ίσως να κατασκευασθεί και τετρακίνητη έκδοση.

Η μπαταρία νέας γενιάς High Voltage 200V Lithium-Ion  παρέχει 13.2kW/h. Φόρτιση, από 2 ώρες (με 32A wall box) έως 8 ώρες (βασική οικιακή παροχή).

Αυτονομία ηλεκτροκίνησης,  περίπου 50 χλμ. (έως 135 χλμ./ωρα). Εκπομπές ρύπων, λιγότερο από 50 γραμ.CO2 /χλμ., 40% μείωση σε σχέση με την απλή έκδοση που φέρει μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης

Στο περίπτερο της Citroen, δημιουργήθηκε ενας πολύχρωμος και φιλόξενος χώρος που σφύζει από ζωή, εμπνευσμένος από το motto “Inspired by You” της μάρκας, με ιδιαίτερη αναφορά στην νέα Arena, όπου  πραγματοποιούνται καθημερινά εκδηλώσεις.

Είναι ο χώρος που αντανακλά τη διάθεση που αποπνέουν όλες οι εκθέσεις Citroen, στις οποίες ο επισκέπτης παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο και εκφράζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες που ψάχνει να καλύψει με κάποιο από τα μοντέλα της εταιρείας. Στα αστικά κέντρα, εκεί όπου μπορεί να επισκεφτεί κανείς κάποιο από τα La Maison Citroen το πνεύμα της εταιρείας είναι διαρκώς στο προσκήνιο, καλύπτοντας τις απαιτήσεις του σύγχρονου αγοραστή αυτοκινήτου.

Εκεί μπορεί να πάρει κανείς γεύση από τις καινοτόμες υπηρεσίες, όπως είναι το Citroen Advisor και το Rent & Smile, όπου έρχονται να ενισχύσουν την απλούστευση των διαδικασιών που αφορούν την αυτοκίνηση αλλά και την εμπιστοσύνη των πελατών. Ταυτόχρονα, εκεί μπορεί να δει κανείς και τα καινοτόμα προϊόντα της εταιρείας, όπως είναι τα γυαλιά SEETROEN.

(πηγή:euro2day.gr)