Αυξημένη για Πρώτη Φορά Μετά Από Τρία Χρόνια η Παραγωγή Αργού της Κίνας τον Αύγουστο

Αυξημένη για Πρώτη Φορά Μετά Από Τρία Χρόνια η Παραγωγή Αργού της Κίνας τον Αύγουστο
energia.gr
Δευ, 17 Σεπτεμβρίου 2018 - 07:52

Η παραγωγή αργού πετρελαίου της Κίνας αυξήθηκε τον Αύγουστο, σημειώνοντας την πρώτη αύξηση εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή

Τον περασμένο μήνα, η χώρα παρήγαγε 16 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου, αύξηση κατά 0,2 % σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (NBS).   

Η αύξηση τον Αύγουστο σηματοδοτεί επίσης την πρώτη αύξηση σε ετήσια βάση από τον Οκτώβριο του 2015, πρόσθεσε το NBS.

Η παραγόμενη αργού πετρελαίου από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, από την άλλη πλευρά, μειώθηκε κατά 1,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ανερχόμενη σε 125,95 εκατ. τόνους.

Από την άλλη, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στην Κίνα συνέχισαν να αυξάνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του NBS. Τον Αύγουστο, οι εισαγωγές έφτασαν τους 38,38 εκατ. τόνους, σημειώνοντας αύξηση 2,36 εκατ. τόνους σε σύγκριση με τον Ιούλιο και 12,9% σε ετήσια βάση.

Οι εισαγωγές κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους ήταν, επίσης, αυξημένες κατά 6,5% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τους 299,19 εκατ. τόνους.

Παραγωγή και εισαγωγές άνθρακα

Τον Αύγουστο, η παραγωγή άνθρακα στην Κίνα ανήλθε σε 3 εκατ. τόνους, σημειώνοντας αύξηση 4,2% σε ετήσια βάση, αφού υποχώρησε κατά 2% τον Ιούλιο. Η μέση ημερήσια παραγωγή ανήλθε σε 957 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση 49 εκατομμυρίων τόνων. Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, η παραγωγή ακατέργαστου άνθρακα υπολογίζεται συνολικά σε 2,28 δισ. τόνους, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 3,6%.

Παράλληλα, τον περασμένο μήνα, οι εισαγωγές άνθρακα στην Κίνα ανήλθαν σε 28,68 εκατ. τόνους, σημειώνοντας μικρή μείωση κατά 330.000 τόνους σε σχέση με τον Ιούλιο, διατηρώντας παράλληλα υψηλό επίπεδο, αυξάνοντας κατά 13,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το NBS.

Οι εισαγωγές τους πρώτους οκτώ μήνες, από την άλλη πλευρά, ανήλθαν σε 200 εκατ. τόνους, σημειώνοντας αύξηση 14,7% σε ετήσια βάση.

Αύξηση σε παραγωγή και εισαγωγές αερίου


Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τον περασμένο μήνα, η Κίνα παρήγαγε 12,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, εξέλιξη που αποτελεί αύξηση κατά 9,7% από έτος σε έτος. Η παραγωγή μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου σημείωσε, επίσης, φτάνοντας συνολικά τα 104 bcm, αύξηση 5,9 % σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι εισαγωγές αερίου συνέχισαν να αυξάνονται με υψηλό ρυθμό, όπως ανέφερε το NBS. Τον Αύγουστο, οι εισαγωγές φυσικού αερίου έφτασαν τους 7,77 εκατ. tόνους, σημειώνοντας αύξηση 37,3% σε ετήσια βάση, ενώ η χώρα εισήγαγε 57,18 εκατ. τόνους φυσικού αερίου τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 34,8%.

Ηλεκτροπαραγωγή: Σε άνοδο όλοι οι κλάδοι πλην αιολικής

Τον Αύγουστο, η δυναμικότητα παραγωγής ενέργειας στην Κίνα ανήλθε σε 640,49 δισεκατομμύρια kWh, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 7,3%. Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 1,6 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το NBS, ενώ η μέση ημερήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται 20,66 δισεκατομμύρια kWh, η οποία αποτελεί νέα υψηλή τιμή.

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, η παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε κατά 7,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με την έκθεση του NBS, εξάλλου, η θερμική ισχύς αυξήθηκε κατά 6% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ η υδροηλεκτρική ενέργεια αυξήθηκε κατά 11,5%.

Αλλά και η ηλεκτροπαραγωγή από πυρηνική και ηλιακή ενέργειας αυξήθηκε, επίσης, κατά 16,9% και 12,2% αντίστοιχα.

Η αιολική ενέργεια, από την άλλη πλευρά, μειώθηκε τον περασμένο μήνα εξαιτίας των ακραίων κλιματικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών τυφώνων και των έντονων βροχοπτώσεων, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξής της μειώθηκε κατά 24,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ, σε ετήσια βάση, σημείωσε αύξηση μόλις κατά 0,6%.