Με μια πολύ σημαντική ομιλία ολοκληρώθηκε η έβδομη και τελευταία συνεδρία του 11ου Ενεργειακού Διαλόγου για την ΝΑ Ευρώπη που οργάνωσε, για άλλη μια φορά, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στην Θεσσαλονίκη, στις 26 και 27 Ιουνίου 2018. Η κα. Μαβίκα Ηλιού, Director Green Banking & Development Programms και Group ESMS Officer της Τράπεζας Πειραιώς, παρουσίασε τη στρατηγική, τις υπηρεσίες και τα εξειδικευμένα προγράμματα του ομίλου για την ενίσχυση της «Πράσινης Επιχειρηματικότητας»

Η κα. Ηλιού εξήγησε ότι το σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει η Τράπεζα, προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε επένδυσης, συνδυάζοντας τις απαιτήσεις του πελάτη, του εγκαταστάτη και της νομοθεσίας, παρέχοντας όσο το δυνατό πιο ευέλικτους όρους και διαδικασίες.

Παρουσίασε, ακόμη, τα οφέλη της ενεργειακής αποδοτικότητας καθώς και όλα τα προγράμματα της Τράπεζας Πειραιώς στον τομέα της εκτέλεσης έργων ενεργειακής αποδοτικότητας, μέσω της παροχής ευνοϊκών γραμμών χρηματοδότησης. Τα οφέλη εστιάζονται κυρίως, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, μέσω της μείωσης του λειτουρικού κόστους και στη μείωση της ατμοσφαιρικής μόλυνσης που συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας. Επίσης, στα οφέλη από την ενεργειακή αποδοτικότητα συμπεριλαμβάνονται η ευχερέστερη πρόσβαση στην ενέργεια, η βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας καθώς επίσης, η διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα και η αποκέντρωση στην παραγωγή ενέργειας, ανέφερε η κα. Ηλιού.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί, δε, στην ενεργό συμμετοχή του ομίλου στο ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον ΙΙ, εκθέτοντας τις λεπτομέρειες δανειοδότησης των νοικοκυριών που εντάχθηκαν σε αυτό.   

Η Μαβίκα Ηλιού σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο American College of Greece και έκανε το μεταπτυχιακό της στον τομέα των ενεργειακών και περιβαλλοντικών επενδύσεων στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής.

Εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς τα τελευταία 25 χρόνια. Σήμερα είναι Director, Green Banking & Αναπτυξιακά Προγράμματα του τραπεζικού ομίλου και ESMS Officer της Τράπεζας Πειραιώς.