CARB: 423 εκατ. Δολάρια από τη Συμφωνία με την VW για Φορτηγά και Λεωφορεία Μηδενικών Ρύπων

CARB: 423 εκατ. Δολάρια από τη Συμφωνία με την VW για Φορτηγά και Λεωφορεία Μηδενικών Ρύπων
energia.gr
Τετ, 20 Ιουνίου 2018 - 19:07

H επένδυση θα κατευθυνθεί, κυρίως,  σε αντικαταστάσεις μηδενικών εκπομπών για βαρέα φορτηγά, λεωφορεία και άλλο εξοπλισμό. Διατίθενται, επίσης, κεφάλαια για τη μείωση των εκπομπών στις εγκαταστάσεις εμπορευματικών μεταφορών και στα ναυτιλιακά έργα, καθώς και για τη χρέωση των ελαφρών φορτηγών οχημάτων

Το νομοσχέδιο της Γερουσίας που εγκρίθηκε πέρυσι, προβλέπει πως, τουλάχιστον ποσοστό της τάξης του 35% από τις επενδύσεις αυτού του επιπέδου να ωφελήσει τις μη προνομιούχες κοινότητες. Το σχέδιο CARB κατανέμει περίπου το 50% των διαθέσιμων πόρων σε αυτές τις κοινότητες.

Το σχέδιο προβλέπει την εκταμίευση:

• 130 εκατ. δολαρίων για να αντικατασταθούν τα λεωφορεία της κατηγορίας 4-8 με νέα που θα διαθέτουν, εμπορικά διαθέσιμες τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών. Η CARB προτείνει να χορηγηθούν κίνητρα ύψους μέχρι και 400.000 δολαρίων για ένα ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο., μέχρι 180.000 δολαρίων για ένα δημόσιο ηλεκτρικό λεωφορείο, μέχρι 400.000 δολαρίων για ένα νέο λεωφορείο διέλευσης με κυψέλες καυσίμου και άλλα 160.000 δολάρια για ένα νέο ηλεκτρικό λεωφορείο με μπαταρίες, το καθένα από τα οποία περιλαμβάνει υποδομές υποστήριξης της λειτουργίας τους.

• 90 εκατ. δολαρίων για την αντικατάσταση των φορτηγών κατηγορίας 8 και των οχημάτων μεταφοράς φορτίων εντός λιμένων με νέα, που θα διαθέτουν τεχνολογία μηδενικών εκπομπών. Τουλάχιστον τέσσερις πρόσθετοι κατασκευαστές αναμένεται να εισαγάγουν εμπορικά φορτηγά μηδενικών εκπομπών κλάσης 8 κατά τα επόμενα ένα έως τρία χρόνια. Η CARB προτείνει ένα μέγιστο κίνητρο έως και $ 200.000 ανά φορτηγό, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών υποστήριξης της λειτουργίας τους.

• Ακόμη, 70 εκατομμύρια δολάρια για την αντικατάσταση εξοπλισμού εδάφους αεροδρομίων, τα περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα και τον εξοπλισμό χειρισμού φορτίων, με καινούργια που θα έχουν μηδενικές εκπομπές.

• Τέλος, άλλα 60 εκατομμύρια δολάρια για την αντικατάσταση των φορτηγών κατηγορίας 7 και 8, συμπεριλαμβανομένων των φορτωτών απορριμμάτων, των φορτηγών και των μπετονιέρων ή των κινητήρων τους (μοντέλα ετών 1992 έως 2012). Επίσης, την αντικατάσταση των μηχανών έλξης εμπορευματοκιβωτίων ή τις μηχανές τους (πριν από την πρώτη βαθμίδα) καθώς και τα οχηματαγωγά, τα ρυμουλκά και τα ρυμουλκούμενα (προ-βαθμίδα 3) με τις καθαρότερες εμπορικά διαθέσιμες τεχνολογίες εσωτερικής καύσης ή υβριδικών.

«Τα επόμενα δέκα χρόνια, το σχέδιο αυτό θα θέσει σε ισχύ, όχι μόνο τα εργαλεία που θα καθαρίσουν τις υπερβολικές εκπομπές της VW αλλά και θα συμβάλει στην περαιτέρω μείωση της ρύπανσης που προκαλεί το  ατμοσφαιρικό νέφος, για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε η πρόεδρος της CARB Mary D. Nichols.

(chargedevs.com)