Εκ των βασικών ομιλητών στην πρώτη ενότητα του Συνεδρίου του ΙΕΝΕ με τίτλο «Επενδύοντας στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα» (Αθήνα, 24 Μαΐου 2018), που ήταν αφιερωμένη στην ενεργειακή αποδοτικότητα ως εργαλείο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ήταν η κα. Jessica Glicker

Η Jessica Glicker εργάζεται ως αναλύτρια στο τμήμα ενεργειακής απόδοσης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ). Επικεντρώνεται σε ζητήματα χρηματοδότησης της ενεργειακής απόδοσης και στις επενδύσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Μέρος της υφιστάμενης εργασίας της στο ΔΟΕ περιλαμβάνει την έρευνα και την ανάλυση αναφορικά με το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ενεργειακών υπηρεσιών (ESCO).

Πριν από την ένταξή της στην IEA, η Jessica εργάστηκe για λογαριασμό της Climate Bonds Initiative στο Λονδίνο. Κατέχει Μάστερ Οικονομίας και στην Πολιτική της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος από το University College του Λονδίνου, ενώ φοίτησε και στο Πανεπιστήμιο George Washington στην Ουάσινγκτον, D.C.

Πριν από την ένταξή της στον τομέα της ενέργειας και της πράσινης χρηματοδότησης, η Jessica εργάστηκε στον τομέα βιώσιμης αρχιτεκτονικής στην Νέα Υόρκη, από την οποία κατάγεται, με εξειδίκευση σε κτίρια που διαθέτουν πιστοποίηση κατά LEED, καθώς και  στη σύνταξη της τοπικής νομοθεσίας για τον πράσινο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Εγκαινιάζοντας την πρώτη ενότητα του Συνεδρίου του ΙΕΝΕ η εκπρόσωπος του ΙΕΑ, κα. Glicker τόνισε πως η Ενεργειακή Αποδοτικότητα ως ιδέα και ως πρακτική αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της ενεργειακής πολιτικής των περισσοτέρων χωρών ενώ έχει ήδη αρχίσει να έχει θετικά αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ανέφερε, επίσης, ότι βάσει τελευταίων στοιχείων που έχει επεξεργασθεί οοργανισμός, η ευρεία χρήση εφαρμογών ενεργειακής αποδοτικότητας είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της παγκόσμιας ενεργειακής κατανάλωσης το 2016 κατά 12%, που ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.