Απογευματινή Συνάντηση ΙΕΝΕ για τις Προοπτικές για Έναν Διευρυμένο Νότιο Διάδρομο: Οι Ομιλίες του John Roberts και του Γ. Γ. του ΥΠΕΝ (Video)

Απογευματινή Συνάντηση ΙΕΝΕ για τις Προοπτικές για Έναν Διευρυμένο Νότιο Διάδρομο: Οι Ομιλίες του John Roberts και του Γ. Γ. του ΥΠΕΝ (Video)
energia.gr
Πεμ, 3 Μαΐου 2018 - 16:30

Παρακολουθήστε την  ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Μιχάλη Βερροιόπουλου, καθώς και το πρώτο μέρος της ομιλίας του κ. John Roberts, διεθνούς φήμης ειδικού σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και Senior Fellow του Atlantic Council, κατά την Απογευματινή Συνάντηση για τις πρόσφατες εξελίξεις στις αγορές αερίου της ΝΑ Ευρώπης και τις «Προοπτικές για Έναν Διευρυμένο Νότιο Διάδρομο» (Prospects for an Expanded South Corridor”), που διοργάνωσε στις 5 Μαρτίου 2018 το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο κ. John Roberts, συντόνισε την εκδήλωση, δίνοντας, παράλληλα, και τη διάσταση της αλληλεπίδρασης των σχετικών πρότζεκτ στο ευρύτερο διεθνές ενεργειακό περιβάλλον, ενώ στη δική του ομιλία ο Γ.Γ. του ΥΠΕΝ επικεντρώθηκε στο σύνολο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας και τη στρατηγική σημασία της στο πλαίσιο του υπό διαμόρφωση «Διευρυμένου Νοτίου Διαδρόμου».

Επίσης, εκ μέρους των διοργανωτών, συμμετείχαν με εισαγωγικά τους σχόλια, ο καθ. Δημήτρης Μαυράκης, (Διευθυντής ΚΕΠΑ) και ο κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης (Πρόεδρος, ΙΕΝΕ). 

Η  Απογευματινή Συνάντηση του ΙΕΝΕ και του ΚΕΠΑ για τις «Προοπτικές για Έναν Διευρυμένο Νότιο Διάδρομο» έλαβε χώρα στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο είναι και το κτίριο που πρώτο στέγασε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ενώ χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (Δ.ΕΠ.Α.) Α.Ε. και χορηγός επικοινωνίας το πρωτοπόρο ενεργειακό Portal Energia.gr .