Η Sky Solar είναι κινεζική εταιρεία με μεγάλη εμπειρία και παγκόσμια παρουσία στα φωτοβολταϊκά, με γραφεία σε δέκα μεγάλες αγορές ανά την υφήλιο, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Η παρουσία της είναι ιδιαίτερα δυναμική στην ΝΑ Ευρώπη, καθώς στην χώρα μας διαθέτει το φωτοβολταϊκό πάρκο «Μίθρας» στην Κοζάνη, ισχύος 6 MW, ενώ στη γειτονική Βουλγαρία λειτουργούν τα «Hadjidimovo 1» και «Hadjidimovo 2» αντιστοίχως, ισχύος 5,5 MW έκαστο

Η Sky Solar είναι κινεζική εταιρεία με μεγάλη εμπειρία και παγκόσμια παρουσία στα φωτοβολταϊκά, με θυγατρικές σε τουλάχιστον δέκα μεγάλες αγορές ανά την υφήλιο, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Η παρουσία της είναι ιδιαίτερα δυναμική στην ΝΑ Ευρώπη, καθώς στην χώρα μας διαθέτει το φωτοβολταϊκό πάρκο «Μίθρας» στην Κοζάνη, ισχύος 6 MW, ενώ στη γειτονική Βουλγαρία δραστηριοποιείται σε συνολικά 13 πρότζεκτ, με μεγαλύτερα τα «Hadjidimovo 1», «Hadjidimovo 2» και «Chernogor», ισχύος 5,5 MW έκαστο. Τα έργα αυτά, που ετέθησαν σε ισχύ από το καλοκαίρι του 2012, είναι τα μεγαλύτερα που διαθέτει η εταιρεία εκτός Κίνας, γεγονός που δείχνει τη σημασία που έχουν τα Βαλκάνια για την παγκόσμια στρατηγική της Sky Solar.

Από το 2009 η Sky Solar Holdings Co., Ltd, με έδρα την Σαγκάη, δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της παραγωγής, προμήθειας, χρηματοδότησης έρευνας και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και ήδη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παραγωγή φωτοβολταϊκών πάνελ και εξοπλισμού σε όλον τον κόσμο. Συνολικά, διαθέτει παρουσία σε 6 ηπείρους και 20 θυγατρικές ανά τον κόσμο.

Το μέγεθος του κινεζικού ομίλου και ο δυναμισμός του καθίστανται ιδιαίτερα εμφανείς αυτή την περίοδο κατά την οποία η Sky Solar αναπτύσσει δύο από τα μεγαλύτερα φωτολταϊκά πάρκα στην Κίνα, εξαιρετικά μεγάλης ισχύος. Αφ’ενός, πρόκειται για ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στην επαρχία Gonghe, ισχύος 50 MW, η κατασκευή του οποίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τον Οκτώβριο, πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου. Αφ’ ετέρου, ομοίως τον περασμένο μήνα, ξεκίνησε η κατασκευή του φωτοβολταϊκού σταθμού της εταιρείας στην επαρχία Xinjiang, ισχύος 60 MW, που αποτελεί την πρώτη φάση ενός πολύ φιλόδοξου πρότζεκτ δικτύου φωτοβολταϊκών προγραμματισμένης συνολικής ισχύος 800MW.

Εκτός από την χώρα μας, όπου η Sky Solar έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για εγκατάσταση 150 MW φωτοβολταϊκών, η εταιρεία έχει θυγατρικές στη Γερμανία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία κ.λπ. Εκτός από τις εγκαταστάσεις της στην Κίνα, η Sky Solar διαθέτει βάση τεχνικής υποστήριξης στη Γερμανία όπου εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που παρέχει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες συντήρησης των έργων της. Η Sky Capital (Europe & North American) συγκροτούν το επενδυτικό και χρηματοδοτικό κέντρο για φωτοβολταϊκά πρότζεκτ της εταιρείας στην Ευρώπη, ενώ η Sky Solar διαθέτει και ένα Κέντρο Ελέγχου Ποιότητας στην αλυσίδα παραγωγής των προϊόντων της στο Changzhou της Κίνας.

Ενδεικτική της απήχησης των προϊόντων της εταιρείας στο ευρύ κοινό ήταν η φετινή ανάδειξή της στην επτάδα των εταιρειών με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη διάρκεια μίας από τις πιο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις φωτοβολταϊκού εξοπλισμού τη Solar Power International, που πραγματοποιήθηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα (ΗΠΑ) στις 10-13 Σεπτεμβρίου 2012.

Σκοπός της η Sky Solar είναι να προσφέρει αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις στις ΑΠΕ, κάτι το οποίο επιτυγχάνει με σωστή διαχείριση, ανεπτυγμένη τεχνολογία, διαρκή εξυπηρέτηση πελατών, ενώ, ταυτόχρονα, ακολουθεί πιστά τους στόχους της εξοικονόμησης φυσικών πόρων και της μείωσης της ρύπανσης του περιβάλλοντος, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής στον πλανήτη.