Παναγιώτης Λαδακάκος: Πρόεδρος ΕΛΕΤΑΕΝ και Βασικός Ομιλητής της Εκδήλωσης του ΙΕΝΕ για τα Νέα Δεδομένα στην Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Ελλάδα και Ευρώπη

Παναγιώτης Λαδακάκος: Πρόεδρος ΕΛΕΤΑΕΝ και Βασικός Ομιλητής της Εκδήλωσης του ΙΕΝΕ για τα Νέα Δεδομένα στην Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Ελλάδα και Ευρώπη
energia.gr
Παρ, 30 Μαρτίου 2018 - 19:46
Ο κ. Παναγιώτης Λαδακάκος, Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ, ήταν ένας από τους ομιλητές της απογευματινής εκδήλωσης που διοργάνωσε στις 28 Μαρτίου, στην Αθήνα, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) με θέμα «H Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Μετάβαση- Τελευταίες Εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Ο κ. Παναγιώτης Λαδακάκος, Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ, ήταν ένας από τους ομιλητές της απογευματινής εκδήλωσης που διοργάνωσε στις 28 Μαρτίου, στην Αθήνα, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) με θέμα «H Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Μετάβαση- Τελευταίες Εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη». Ειδικότερα, ο κ. Λαδακάκος συμμετείχε στην τρίτη συνεδρία, η οποία είχε τίτλο «Η Ελληνική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Μετάβαση». Ως κυρίαρχο θέμα της εν λόγω συνεδρίας ανεδείχθη η μετάβαση στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον μέσω θεσμοθετημένων δημοπρασιών της ΡΑΕ και η ανάγκη προσαρμογής των υπαρχόντων «παικτών» στο νέο καθεστώς.

Ο κ. Παναγιώτης Λαδακάκος είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛ.ΕΤ.Α.ΕΝ.) και Διευθύνων Σύμβουλος σε εταιρείες του Ομίλου ΕΝ.ΤΕ.ΚΑ. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται επαγγελματικά αδιαλείπτως από το 1995. Έχει επίσης κάνει οικονομικές σπουδές στο Τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας και Marketing του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ο κ. Λαδακάκος έχει σχεδιάσει, αναπτύξει και υλοποιήσει πλήθος εγκαταστάσεων ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές (κυρίως αιολικά πάρκα) ισχύος εκατοντάδων MW. Κατέχει σημαντική ερευνητική εμπειρία κατά την περίοδο των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και ως μηχανικός έρευνας και ανάπτυξης στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.