Μαθιός Ρήγας: Ο CEO της Energean Oil & Gas, που Πραγματοποίησε τη Μεγαλύτερη Δημόσια Εγγραφή Εφέτος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Μαθιός Ρήγας: Ο CEO της Energean Oil & Gas, που Πραγματοποίησε τη Μεγαλύτερη Δημόσια Εγγραφή Εφέτος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
energia.gr
Παρ, 23 Μαρτίου 2018 - 19:14
Ο κ. Μαθιός Ρήγας είναι ο CEO της ελληνικής ιδιωτικής πετρελαϊκής εταιρείας Energean Oil & Gas, η οποία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή εφέτος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς αντλήθηκαν 460 εκατ. δολάρια. Η επίσημη τελετή υποδοχής (Market Opening Ceremony) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου και η μετοχή της διαπραγματεύεται πλέον με το σύμβολο ENOG στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE)

Ο κ. Μαθιός Ρήγας είναι ο CEO της ελληνικής ιδιωτικής πετρελαϊκής εταιρείας Energean Oil & Gas, η οποία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή εφέτος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς αντλήθηκαν 460 εκατ. δολάρια.

Η επίσημη τελετή υποδοχής (Market Opening Ceremony) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου και η μετοχή της διαπραγματεύεται πλέον με το σύμβολο ENOG στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE). Σύμφωνα με την Energean, η πλειονότητα των αντληθέντων κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί στην ανάπτυξη του θαλάσσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Καρίς στο Ισραήλ (βλ. αναλυτικότερα εδώ).

Ο κ. Μαθιός Ρήγας είναι ιδρυτικός μέτοχος της και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου από το 2007. Ο κ. Ρήγας είναι Μηχανικός Πετρελαίου με εμπειρία που και από το χώρο του πετρελαίου και φυσικού αερίου αλλά και της επενδυτικής τραπεζικής.

Ειδικότερα, πριν από την ίδρυση του Energean Oil & Gas, ο κ. Ρήγας πέρασε 18 χρόνια στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής και έχει εμπειρία σε επενδύσεις ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου σε πετρέλαιο & φυσικό αέριο, χρηματοδότηση σχεδίων ( project finance) και ναυτιλίας. Μεταξύ 2001 και 2007 ο κ. Ρήγας ίδρυσε την Capital Connect Venture Partners, ελληνικό επενδυτικό fund, του οποίου και έγινε ο Διευθύνων Σύμβουλος. Από το 1999 έως το 2001, ο κ. Ρήγας διαχειρίστηκε το Τμήμα Ναυτιλιακής Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Ως Αντιπρόεδρος αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας, Ενέργειας και Project Finance στην Chase Manhattan Bank στο Λονδίνο (1993-1999), ο κ. Μαθιός Ρήγας διαχειρίστηκε τη χρηματοδότηση έργων αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Μεταλλουργικής και Μεταλλουργικής Μηχανικής από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πτυχίου MSc / DIC στη Μηχανική Πετρελαίου από το Imperial College.