Δρ. Saleh Jallad, Εκδότης του MEES: Σκιαγράφησε τις Γεωοικονομικές Πτυχές του Πολέμου στη Συρία στην Εκδήλωση του ΙΕΝΕ για τη Γεωπολιτική και την Ενέργεια

Δρ. Saleh Jallad, Εκδότης του MEES: Σκιαγράφησε τις Γεωοικονομικές Πτυχές του Πολέμου στη Συρία στην Εκδήλωση του ΙΕΝΕ για τη Γεωπολιτική και την Ενέργεια
energia.gr
Πεμ, 1 Φεβρουαρίου 2018 - 17:00
Τις γεωοικονομικές πτυχές του πολέμου στη Συρία, με φόντο τη στρατηγική θέση της Μέσης Ανατολής, σκιαγράφησε ο Δρ. Saleh Jallad, μιλώντας, την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, στην Απογευματινή Συνάντηση με θέμα τις «Ενεργειακές και Γεωπολιτικές Προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή και η Θέση της Ελλάδoς», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ)

Τις γεωοικονομικές πτυχές του πολέμου στη Συρία, με φόντο τη στρατηγική θέση της Μέσης Ανατολής, σκιαγράφησε ο Δρ. Saleh Jallad, μιλώντας, την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, στην Απογευματινή Συνάντηση με θέμα τις «Ενεργειακές και Γεωπολιτικές Προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή και η Θέση της Ελλάδoς», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Κτήριο «Κωστής Παλαμάς» (Ακαδημίας 48 και Σίνα, Αθήνα).

Ο Δρ. Saleh Saadeh Jallad είναι ο ιδιοκτήτης και Πρόεδρος της Middle East Petroleum and Energy Publications που ιδρύθηκε το 1957 με έδρα την Κύπρο και τη Βυρηττό, καθώς και ο εκδότης του γνωστού περιοδικού MEES (Middle East Economic Survey) και των “Energy & Geopolitical Risk” και “Sustainable Energy”.

Είναι επίσης Σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας CCC (Consolidated Contractors Company) για ταμειακά και οικονομικά ζητήματα καθώς και για θέματα σχέσεων με κυβερνήσεις. Ο Δρ. Jallad, με μία μακρά καριέρα στον κατασκευαστικό, τραπεζικό, πετρελαϊκό και αεροπορικό τομέα, θεωρείται, παράλληλα, αναγνωρισμένος συγγραφέας, έχοντας εκδώσει βιβλία για ποικίλα θέματα και ειδικές εκδόσεις όπως το “Kalilah and Dimnah” το 2000 στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα, ενώ το 2015 εξέδωσε το βιβλίο “The Pedagogy of Arab Governance”: from Dilmun to Arab Spring”. Επίσης, έχει συγγράψει πολλά άρθρα στα αγγλικά και τα αραβικά.

Ο Δρ. Jallad είναι από το 2007 επίτιμο μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ). Επίσης, είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνο-αραβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, και μέλος του Board of Trustees των σχολείων της Αμερικανικής Κοινότητας της Αθήνας (ACS Athens). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Notre Dame της Ιντιάνα των ΗΠΑ στα Οικονομικά και την Τραπεζική. Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και ζει στην Ελλάδα.