Μεγάλη και πολυδιάστατη είναι η δραστηριότητα που αναπτύσσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, επικεφαλής της οποίας είναι, εδώ και ένα χρόνο, ο κ. Ηλίας Μοναχολιάς. Μεταξύ άλλων, η Επιχείρηση επιζητά να δώσει λύση στα προβλήματα τροφοδοσίας με ηλεκτρική ενέργεια, υδροδότησης και διαχείρισης των απορριμμάτων της Σαντορίνης σε συνεργασία με τον Δήμο και το υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Μεγάλη και πολυδιάστατη είναι η δραστηριότητα που αναπτύσσει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, επικεφαλής της οποίας είναι, εδώ και ένα χρόνο, ο κ. Ηλίας Μοναχολιάς. Μεταξύ άλλων, η Επιχείρηση επιζητά να δώσει λύση στα προβλήματα τροφοδοσίας με ηλεκτρική ενέργεια, υδροδότησης και διαχείρισης των απορριμμάτων της Σαντορίνης σε συνεργασία με τον Δήμο και το υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν στις 15 Ιανουαρίου 2018, σε συνέντευξη Τύπου στη Σαντορίνη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Ηλίας Μοναχολιάς και ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Ζώρζος, οι δύο φορείς από κοινού επιδιώκουν την κατασκευή μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων που θα περιλαμβάνει και την παραγωγή ενέργειας, καθώς και την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου του νησιού αφού ολοκληρωθεί η έρευνα εντοπισμού του.

Αυτό αποτελεί απλώς το πλέον πρόσφατο δείγμα της δραστηριότητας της Επιχείρησης, καθώς, όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα νησιά της ΕΕ» που πραγματοποιήθηκε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στα Χανιά της Κρήτης, ο κ. Μοναχολιάς: «Βασική επιδίωξη του ομίλου είναι η παροχή ολιστικών λύσεων όπως η προώθηση μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας και η διεύρυνση των εφαρμογών των ΑΠΕ με την εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων και τις μονάδες βιομάζας, καθώς και με την αντιμετώπιση άλλων κρίσιμων ζητημάτων για τα νησιά όπως η αφαλάτωση και η διαχείριση των αποβλήτων».

Πολιτικός μηχανικός, με περαιτέρω σπουδές στο επιχειρηματικό management, το sales and marketing και το business process reengineering ο κ. Μοναχολιάς ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες τον Ιανουάριο του 2017.

Έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός, ως στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα στις θέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, του Γενικού Διευθυντή, του Εμπορικού Διευθυντή, του Διευθυντή Marketing, του Διευθυντή Πωλήσεων και του Διευθυντή Υποστήριξης Πελατών στους κλάδους των νέων τεχνολογιών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και των πληροφοριακών συστημάτων. Επίσης, ο κ. Ηλίας Μοναχολιάς έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και στους χώρους των εταιρειών ενεργειακών συστημάτων, την εστίαση, τις εκδόσεις και τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες.

Ας σημειωθεί ότι ως την 13η Ιανουαρίου 2017, όποτε και ανέλαβε τα τρέχοντα καθήκοντά του, ήταν Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ.