Βασισμένο στην επιτυχία του YuMi®, του πρώτου πραγματικά συνεργατικού βιομηχανικού ρομπότ διπλού βραχίονα στον κόσμο, η ABB αποκαλύπτει το νέο συνεργατικό ρομπότ μονού βραχίονα, το οποίο συνδυάζει κορυφαίες βιομηχανικές δυνατότητες με πολύ μικρότερο μέγεθος. Η ΑΒΒ ανοίγει την αυλαία στη Διεθνή Έκθεση Ρομποτικής (iREX) 2017 στο Τόκυο, στο νεότερο συνεργατικό ρομπότ της, τώρα με μονό βραχίονα
Βασισμένο στην επιτυχία του YuMi®, του πρώτου πραγματικά συνεργατικού βιομηχανικού ρομπότ διπλού βραχίονα στον κόσμο, η ABB αποκαλύπτει το νέο συνεργατικό ρομπότ μονού βραχίονα, το οποίο συνδυάζει κορυφαίες βιομηχανικές δυνατότητες με πολύ μικρότερο μέγεθος. Η ΑΒΒ ανοίγει την αυλαία στη Διεθνή Έκθεση Ρομποτικής (iREX) 2017 στο Τόκυο, στο νεότερο συνεργατικό ρομπότ της, τώρα με μονό βραχίονα. Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, τα συνεργατικά ρομπότ έχουν σχεδιαστεί να δουλεύουν στο εργοστάσιο παράλληλα με τους ανθρώπους, έτσι ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να υποστηριχτεί η μετάβαση στη μαζική παραγωγή. Το ρομπότ θα λανσαριστεί επισήμως το 2018.

Όπως και το YuMi, ένα ρομπότ συναρμολόγησης μικρών τεμαχίων που παρουσιάστηκε το 2015, το νέο ρομπότ έχει ωφέλιμο φορτίο 500 γραμ. και, χάρις στο συμπαγές σχήμα του, ενσωματώνεται εύκολα στις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής, αυξάνοντας την παραγωγικότητα. Το νέο ρομπότ επίσης είναι εύκολο στον προγραμματισμό, μειώνοντας την ανάγκη ειδικής εκπαίδευσης για τους χρήστες.

“Η επιτυχία του YuMi ξεπέρασε τις προσδοκίες; αρχικά σχεδιάστηκε για τη συναρμολόγηση μικρών τεμαχίων, αλλά αποδείχθηκε ότι είναι εξαιρετικά ευέλικτο – μπορεί να λύσει τον Κύβο του Ρούμπικ, να φτιάξει σούσι, να τυλίξει δώρα και να διευθύνει μία ορχήστρα. Βασισμένο επάνω στην τεράστια επιτυχία του YuMi, προσδοκούμε το νέο μας ρομπότ μονού βραχίονα να γίνει ισάξια αποδεκτό, δεδομένου ότι αναπτύχθηκε βάσει απαιτήσεων των πελατών μας, είπε ο Sami Atiya, President of Robotics & Motion Division.