Ανδρέας Μαραγκός, Πρόεδρος ΑΗΚ: Βασικός Ομιλητής του 5ου Ενεργειακού Συμποσίου Κύπρου που Συνδιοργανώνουν ΙΕΝΕ και FMW την 1η Νοεμβρίου

Ανδρέας Μαραγκός, Πρόεδρος ΑΗΚ: Βασικός Ομιλητής του 5ου Ενεργειακού Συμποσίου Κύπρου που Συνδιοργανώνουν ΙΕΝΕ και FMW την 1η Νοεμβρίου
energia.gr
Τρι, 31 Οκτωβρίου 2017 - 17:57
Ένας από τους πιο σημαντικούς ομιλητές του φετινού, 5ου Ενεργειακού Συμποσίου Κύπρου, που πραγματοποιείται την 1η Νοεμβρίου στη Λευκωσία, είναι ο κ. Ανδρέας Μαραγκός, Πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ). Ο κ. Μαραγκός είναι βασικός ομιλητής στη δεύτερη συνεδρία του Συμποσίου, που είναι αφιερωμένη στον ηλεκτρισμό

Ένας από τους πιο σημαντικούς ομιλητές του φετινού, 5ου Ενεργειακού Συμποσίου Κύπρου, που πραγματοποιείται την 1η Νοεμβρίου στη Λευκωσία, είναι ο κ. Ανδρέας Μαραγκός, Πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Ο κ. Μαραγκός είναι βασικός ομιλητής στη δεύτερη συνεδρία του Συμποσίου, που είναι αφιερωμένη στον ηλεκτρισμό. Το φετινό Συμπόσιο, το οποίο, για άλλη μια χρονιά, συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η κυπριακή εταιρεία Επικοινωνίας, Δημοσιότητας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων fmw financial media way, έχει κεντρική θεματική «Κύπρος: Η Νέα Ενεργειακή Πύλη της Ευρώπης».

Ο κ. Ανδρέας Μαραγκός είναι Πρόεδρος της ΑΗΚ από τον Ιούλιο του 2016, έχοντας προηγουμένως θητεύσει, για δυόμιση χρόνια ως αντιπρόεδρος σε άλλον έναν ημικρατικό οργανισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, και δη στον καθοριστικής σημασίας οργανισμό τηλεπικοινωνιών Cyta.

Ο κ. Μαραγκός είναι απόφοιτος Νομικής του Πανεπιστημίου Bedfordshire (LLB), ενώ έχει λάβει μεταπτυχιακό στο εταιρικό δίκαιο (LLM). Είναι δικηγόρος και διατηρεί δικό του γραφείο με έδρα τη Λεμεσό.

Όπως γενικώς είναι παραδεκτό, στα δυόμιση χρόνια παρουσίας του στη Cyta, ο Ανδρέας Μαραγκός κατάφερε να κτίσει ένα πολύ καλό όνομα τόσο ως Αντιπρόεδρος του οργανισμού, όσο και ως μέλος που κλήθηκε πολλάκις να συνεργαστεί με τα υπόλοιπα μέλη, χειριζόμενος δύσκολα θέματα και συνεργαζόμενος με άτομα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου της ΑΗΚ, ο κ. Μαραγκός εκλήθη να αντεπεξέλθει στη μεγάλη πρόκληση του οικονομικού και λειτουργικού διαχωρισμού της Αρχής. Υπενθυμίζεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εκπροσώπους των δανειστών τον διαχωρισμό της ΑΗΚ σε δύο βασικά μέρη, Δίκτυα-Διανομή και Παραγωγή-Προμήθεια.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι ο κ. Μαραγκός ασχολείται και με το γυναικείο ποδόσφαιρο αφού είναι πρόεδρος της ομάδας Apollon Ladies.