Η Τουρκία ελπίζει ότι το φυσικό αέριο από τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream θα φθάσει τελικά στη Σερβία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη. Ο Ερντογάν και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης που είχαν και στην οποία συζητήθηκε και το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου.

Η Τουρκία ελπίζει ότι το φυσικό αέριο από τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream θα φθάσει τελικά στη Σερβία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη.

Ο Ερντογάν και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης που είχαν και στην οποία συζητήθηκε και το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου.

«Ελπίζουμε ότι και η Σερβία θα δεχτεί το φυσικό αέριο από τον TurkStream το συντομότερο δυνατό. Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος Πούτιν δε θα τοποθετηθεί αρνητικά στο ζήτημα, αλλά θα υιοθετήσει μια θετική προσέγγιση», δήλωσε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, ο πρεσβευτής της Σερβίας στην Τουρκία, Danilo Vucetic, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο αγωγός TurkStream μπορεί όχι μόνο να δώσει απάντηση στις ανάγκες της Σερβίας για φυσικό αέριο, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει λύση στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ανέφερε ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δώσει το πράσινο φως στο ευρωπαϊκό μέρος του σχεδίου, η Ρωσία και η Τουρκία θα είναι έτοιμες να προχωρήσουν.

«Θα το υποστηρίξουμε, αλλά η απόφαση δεν εξαρτάται από εμάς. Θα περιμένουμε τη γνώμη της Ευρώπης και θα δούμε», δήλωσε ο Vucetic.