Πέθανε στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, ο Hugh Hefner, ιδρυτής του Playboy σε ηλικία 91 ετών. Ωστόσο, κάποιοι λένε πως ο Hefner δεν ήταν μόνο «σεξ και γυναίκες», όπως γενικά πιστεύεται, αλλά ένας άνθρωπος που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για την τεχνολογική επανάσταση που ακολούθησε στα ΜΜΕ και γενικότερα

Πέθανε στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, ο Hugh Hefner, ιδρυτής του Playboy σε ηλικία 91 ετών. Ωστόσο, κάποιοι λένε πως ο Hefner δεν ήταν μόνο «σεξ και γυναίκες», όπως γενικά πιστεύεται, αλλά ένας άνθρωπος που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για την τεχνολογική επανάσταση που ακολούθησε στα ΜΜΕ και γενικότερα.

Μαζί με τον Larry Flynt άλλαξαν για πάντα την αγορά του περιοδικού Τύπου, θεωρείται ότι συνέβαλαν άρδην στο να γυρίσει σελίδα η άκρως πουριτανική και σεμνότυφη μεταπολεμική Αμερική.

Η ανακοίνωση του θανάτου του Hefner έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο twitter: «Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Hugh Hefner πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη». Η ανάρτηση δε συνοδεύεται από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Hefner και μια από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποιούσε: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου».

Ο Hufner γεννήθηκε στο Ιλινόις και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και στην Σχολή του Ινστιτούτου Τέχνης της πόλης. Πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ αρχικά εργάσθηκε ως δημοσιογράφος του Esquire.

Έγινε διεθνώς γνωστός ως ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy και επικεφαλής της Playboy Enterprises ενώ απασχόλησε πολλές φορές τη δημοσιότητα για τον τρόπο ζωής που ακολουθούσε και φυσικά για τα θρυλικά πάρτι με τα «κουνελάκια» του Playboy.

Επρόκειτο, όμως, και για έναν αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχος, με μια περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν ή ξεχνούν μέσα σε όλα τα άλλα, είναι πως ήταν επίσης ένας πολύ ενεργός πολιτικός ακτιβιστής με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο με δράσεις για πολλά κοινωνικά ζητήματα.

Ο Ηefner απέκτησε τέσσερα παιδιά μεταξύ των οποίων και η Christie Hefner η οποία διετέλεσε πρόεδρος της Playboy Enteprises έως το 2009 ενώ έκανε τέσσερις γάμους και ο τελευταίος-που διήρκεσε μέχρι το τέλος της ζωής του- ήταν με την αμερικανίδα Crystal Ηefner, η οποία είναι σήμερα 31 ετών και είχε αναδειχθεί Playmate για τον Δεκέμβριο του 2009.