82η ΔΕΘ: Οι Επενδυτικές Ευκαιρίες στη ΝΑ Ευρώπη στο Επίκεντρο του Συνεδρίου που Διοργανώνει η ΔΕΗ σε Συνεργασία με το ΙΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη

82η ΔΕΘ: Οι Επενδυτικές Ευκαιρίες στη ΝΑ Ευρώπη στο Επίκεντρο του Συνεδρίου που Διοργανώνει η ΔΕΗ σε Συνεργασία με το ΙΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη
energia.gr
Σαβ, 9 Σεπτεμβρίου 2017 - 11:30
Σήμερα, Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρες 09:00-16:00, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το στρατηγικό Συνέδριο με τίτλο « Investment Opportunities in Southeastern Europe : Trends and Challenges in the Energy Sector» («Επενδυτικές Ευκαιρίες στη ΝΑ Ευρώπη: Τάσεις και Προκλήσεις του Ενεργειακού Τομέα»). Το συνέδριο διοργανώνει η ΔΕΗ σε συνεργασία με το ΙΕΝΕ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Σήμερα, Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρες 09:00-16:00, πραγματοποιείται
στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το στρατηγικό Συνέδριο με τίτλο « Investment Opportunities in Southeastern Europe : Trends and Challenges in the Energy Sector» («Επενδυτικές Ευκαιρίες στη ΝΑ Ευρώπη: Τάσεις και Προκλήσεις του Ενεργειακού Τομέα»). Το συνέδριο διοργανώνει η ΔΕΗ σε συνεργασία με το ΙΕΝΕ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης είναι η ΔΕΘ-Helexpo.

Το Συνέδριο εντάσσεται στο πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στοχεύει να αναδείξει τις επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπογραφεί Σύμφωνο συνεργασίας (MoU) μεταξύ της China Development Bank (CDB) και της ΔΕΗ Α.Ε. Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης κ. Γ. Σταθάκης, ο Πρέσβης της Κίνας κ. Zou Xiaoli, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Μανόλης Παναγιωτάκης καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών και τραπεζών από την Κίνα και την Ν.Α. Ευρώπη.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης ο κ. Victor Vlad Grigorescu, πρώην Υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας και Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Energy Policy Group ( EPG), ο κ. Xinghua Shi, αναπληρωτής CEO της κινεζικής State Grid International Development Co Ltd. (SGID), ο Δρ . Shumin Wang, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Shenhua Group (Κίνα), ο κ. Chun Zhang, εκτελεστικός διευθυντής της CMEC, (Κίνα), η δρ. Vesna Borozan, Καθηγήτρια στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογιών της Πληροφορίας του Πανεπιστημίου «Κύριλλος και Μεθόδιος» (ΠΓΔΜ), ο δρ. Nikolay Iliev, αναπληρωτής διευθυντής οικονομικών και προϋπολογισμού της ESO EAD (Βουλγαρία), ο κ. Christopher Tan διευθυντής της SUMEC Clean Energy International (Κίνα) κλπ.

Η θεματολογία του στρατηγικού Συνεδρίου που συνδιοργανώνουν η ΔΕΗ, το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η ΔΕΘ-Helexpo στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  1. Τάσεις κι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
  2. Προοπτικές κι επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης:
  • Παραγωγή ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη: Ευκαιρίες και Προκλήσεις
  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πηγές και Αποθήκευση
  • Χρηματοδοτικά εργαλεία άμεσων και έμμεσων επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα

Η ΔΕΗ Α.Ε φιλοδοξεί να έχει εκσυγχρονιστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στην ανοικοδόμηση του ενεργειακού περιβάλλοντος, αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Από την πλευρά του, το ΙΕΝΕ συνεργάζεται με τη ΔΕΗ στη διοργάνωση του σημαντικού αυτού συνεδρίου, στηρίζοντας, με αυτό τον τρόπο, ενεργά την προσπάθεια της Επιχείρησης να σηματοδοτήσει το πλαίσιο επέκτασης των επενδύσεων, με κύριο στόχο τη μεγιστοποίηση των συνεργειών και την αναβάθμιση των δικτύων ενέργειας στην περιφέρεια της ΝΑ Ευρώπης.

Επιπρόσθετα, το στρατηγικό Συνέδριο «Investment Οpportunities in Southeastern Europe: Trends and Challenges in the Energy Sector» πραγματεύεται την ανάδειξη της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας ως πύλης και ενεργειακού κόμβου για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη καθώς και των ευκαιριών που παρουσιάζει η δυναμική διαμόρφωση του ενεργειακού χάρτη στην ευρύτερη περιοχή.

Το Συνέδριο υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων: ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121.

Για συμμετοχή και πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
http:// dei- investmentforum. gr/ synedrio