Xinghua Shi, Αναπληρωτής CEO της Κινεζικής SGID και του ΑΔΜΗΕ: Ομιλητής στο Στρατηγικό Συνέδριο της ΔΕΗ, σε Συνεργασία με το ΙΕΝΕ, στην 82η ΔΕΘ

Xinghua Shi, Αναπληρωτής CEO της Κινεζικής SGID και του ΑΔΜΗΕ: Ομιλητής στο Στρατηγικό Συνέδριο της ΔΕΗ, σε Συνεργασία με το ΙΕΝΕ, στην 82η ΔΕΘ
energia.gr
Πεμ, 7 Σεπτεμβρίου 2017 - 08:03
Από τους βασικούς ομιλητές στο στρατηγικό Συνέδριο με τίτλο « Investment Opportunities in Southeastern Europe: Trends and Challenges in the Energy Sector» («Επενδυτικές Ευκαιρίες στη ΝΑ Ευρώπη: Τάσεις και Προκλήσεις του Ενεργειακού Τομέα»), που διοργανώνει η ΔΕΗ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), είναι ο κ. Xinghua Shi. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Από τους βασικούς ομιλητές στο στρατηγικό Συνέδριο με τίτλο « Investment Opportunities in Southeastern Europe: Trends and Challenges in the Energy Sector» («Επενδυτικές Ευκαιρίες στη ΝΑ Ευρώπη: Τάσεις και Προκλήσεις του Ενεργειακού Τομέα»), που διοργανώνει η ΔΕΗ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), είναι ο κ. Xinghua Shi. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Shi είναι αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της κινεζικής State Grid International Development Co Ltd. ( SGID). Επίσης, ο κ. Shi εξελέγη Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., κατά τη συνεδρίαση του Δ. Σ. του Διαχειριστή του ελληνικού συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στις 29 Ιουνίου 2017.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, ώρες 09:00-16:00, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Το Συνέδριο εντάσσεται στο πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στοχεύει να αναδείξει τις επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπογραφεί Σύμφωνο συνεργασίας (MoU) μεταξύ της China Development Bank (CDB) και της ΔΕΗ Α.Ε.

Ο κ. Xinghua Shi ξεκίνησε την σταδιοδρομία του το 1990, από την κινεζική State Grid Zhejiang Electric Power Company, αναλαμβάνοντας τεχνικά και διευθυντικά καθήκοντα και, συνεπώς, διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε ζητήματα διαχείρισης του τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Από το 2014, ο κ. Shi έχει εργαστεί σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις στο Τμήμα Διεθνούς Συνεργασίας της State Grid Corporation of China ( SGCC), στο Γραφείο της Αντιπροσωπίας της SGCC στην Αυστραλία κλπ.

Σήμερα, είναι Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ και Διευθυντής της ElectraNet Pty Ltd (εταιρείας μεταφοράς ηλεκτρισμού στη Νότιο Αυστραλία), υπεύθυνης για τη διαχείριση και λειτουργία των θυγατρικών της SGCC στο εξωτερικό. Ο κ. Xinghua Shi έχει Master στα Συστήματα Ηλεκτρισμού από το Πανεπιστήμιο Shanghai Jiao Tong.