Άνθρωπος της «παλιάς φρουράς» των Μεταλλείων Χαλκιδικής, ο διευθύνων σύμβουλος εδώ και μερικούς μήνες της «Ελληνικός Χρυσός», κ. Δημήτρης Δημητριάδης, είναι αποφασισμένος να παλέψει ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες και να επιτύχει κάτι που αποτελεί και προσωπικό του όνειρο: Να αξιοποιήσει -επιτέλους- η χώρα μας με έναν ορθολογικό, σύγχρονο τρόπο τον ορυκτό πλούτο της, ανοίγοντας τον δρόμο για την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα συμβάλλουν στην οριστική και βιώσιμη έξοδο από την κρίση
Άνθρωπος της «παλιάς φρουράς» των Μεταλλείων Χαλκιδικής, ο διευθύνων σύμβουλος εδώ και μερικούς μήνες της «Ελληνικός Χρυσός», κ. Δημήτρης Δημητριάδης, είναι αποφασισμένος να παλέψει ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες και να επιτύχει κάτι που αποτελεί και προσωπικό του όνειρο: Να αξιοποιήσει -επιτέλους- η χώρα μας με έναν ορθολογικό, σύγχρονο τρόπο τον ορυκτό πλούτο της, ανοίγοντας τον δρόμο για την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα συμβάλλουν στην οριστική και βιώσιμη έξοδο από την κρίση.

Για όσους γνωρίζουν καλά τον κ. Δημητριάδη, ένα είναι σίγουρο: Ο CEO της Ελληνικός Χρυσός δεν πρόκειται να διστάσει να συγκρουστεί ακόμα και με κορυφαίους υπουργούς της -εκάστοτε- κυβέρνησης, προκειμένου να υλοποιηθεί η μεγάλη επένδυση στη Χαλκιδική, που όπως είναι γνωστό τα 2,5 τελευταία χρόνια πολεμήθηκε λυσσαλέα από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης «σήκωσε το γάντι» και σε εξώδικη δήλωση του στράφηκε κατά των υπουργών Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, ζητώντας τους να ανακαλέσουν συκοφαντικές δηλώσεις που έχουν κάνει κατά της εταιρείας. Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», όπως λένε άνθρωποι κοντά στον κ. Δημητριάδη, ήταν όταν ο κ. Καμμένος έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος».

Πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Δημητριάδης, μεταλλειολόγος με σπουδές στο ΕΜΠ και μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Καναδά, ήταν αντιπρόεδρος και διευθυντής Ανάπτυξης της Ελληνικός Χρυσός. 

Ο κ. Δημητριάδης είχε εργαστεί στο παρελθόν στην καναδική TVX, στους βωξίτες της ΕΛΜΙΝ και στην European Goldfields, η οποία εξαγοράσθηκε από την TVX το 2012.

«Η πορεία της επένδυσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία της χώρας. [...] Παρ’ όλα αυτά ο κομματικός μηχανισμός είναι εκεί για να εμποδίσει κάθε μας βήμα», είχε πει σε συνέντευξή του. 

Ο «κομματικός μηχανισμός» δεν φοβίζει τον κ. Δημητριάδη. Αν μάλιστα καταφέρει να βρει το κατάλληλο «modus operandi» με μία εχθρική προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα κυβέρνηση όπως είναι η σημερινή, τότε θα έχει πιστωθεί μία επιτυχία τα οφέλη της οποίας αφορούν πολλούς περισσότερους από τον ίδιο προσωπικά και την -περιπετειώδη- επένδυση στα Μεταλλεία Χαλκιδικής.