Το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία τριμερούς συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη μονάδων εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το tradearabia.com. Σύμφωνα με το ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου, η συμφωνία επικυρώθηκε μεταξύ της ιρανικής Ghadir Exploration & Production Company, της ρώσικης Zarubezhneft και της τουρκικής Unit International. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο κείμενο της συμφωνίας, το σύνολο των εταίρων θα επενδύσει σε αναπτυξιακά σχέδια που αφορούν στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία τριμερούς συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη μονάδων εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το tradearabia.com.

Σύμφωνα με το ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου, η συμφωνία επικυρώθηκε μεταξύ της ιρανικής Ghadir Exploration & Production Company, της ρώσικης Zarubezhneft και της τουρκικής Unit International. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο κείμενο της συμφωνίας, το σύνολο των εταίρων θα επενδύσει σε αναπτυξιακά σχέδια που αφορούν στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Η ρώσικη Zarubezhneft ελέγχεται από το κράτος, έχει ως έδρα τη Μόσχα και εξειδικεύεται στην έρευνα, αξιοποίηση και λειτουργία μονάδων εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου εκτός των συνόρων της Ρωσίας.

Η Unit International είναι ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πραγωγή ενέργειας και ηλεκτρισμού στην Τουρκία, στο Ιράν και ως μέλος ευρωπαϊκών κοινοπραξιών.