Τρεις πρόσφατες ανακαλύψεις φυσικού αερίου θα μπορούσαν να συμβάλουν ώστε η Αίγυπτος να καλύπτει το 100% των εγχώριων αναγκών της σε φυσικό αέριο μέχρι το τέλος της δεκαετίας δήλωσε ο Υπουργός Πετρελαίου της Αι-γύπτου Tarek El-Molla τη Δευτέρα 17 Ιουλίου

Τρεις πρόσφατες ανακαλύψεις φυσικού αερίου θα μπορούσαν να συμβάλουν ώστε η Αίγυπτος να καλύπτει το 100% των εγχώριων αναγκών της σε φυσικό αέριο μέχρι το τέλος της δεκαετίας δήλωσε ο Υπουργός Πετρελαίου της Αι-γύπτου Tarek El-Molla τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων MENA, που επικαλείται, στο τελευταίο ενημερωτικό της δελτίο, η ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο, ο κ. El-Molla δήλωσε ότι οι ανακαλύψεις θα συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου στο 50% των αναγκών του έθνους το 2018 και το 100% το 2020.

Κατά τον Υπουργό, τα κοιτάσματα αε-ρίου του Zohr, Nooros και της Βόρειας Αλεξάνδρειας είναι από τα σημαντικότερα έργα που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου. Η παραγωγή φυσικού αερίου στην Αίγυπτο αυξήθηκε σε 5,1 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα (cfd) το 2017 από 4,4 δισ. κυβικά πόδια το 2016, με την έναρξη της παραγωγής από την πρώτη φάση του έργου της ΒP στη Βόρεια Αλεξάνδρεια.

Τα τρία μεγαλύτερα έργα, συμπεριλαμβανομένου του τεράστιου μεσογειακού κοιτάσματος φυσικού αερίου Zohr το οποίο ανακαλύφθηκε από την ιταλική Eni το 2015, αναμένεται να φέρουν συλλογικά 4,6 δισ. cfd έως τις αρχές του 2019. Με τη βοήθεια των πρόσφατων ανακαλύψεων, η Αίγυπτος φιλοδοξεί να αποτελέσει διεθνή διανομέα για την παραγωγή αερίου και πετρελαίου τα επόμενα χρόνια, παύοντας τις εισαγωγές μέχρι το 2019.