Την τοποθέτηση της Κατερίνας Παπαλεξανδρή ως νέας Διευθύντριας (Country Manager) του ΤΑΡ για την Ελλάδα, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2017, ανακοίνωσε στις 26 Ιουλίου, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG). Η κ. Παπαλεξανδρή αντικαθιστά τον μέχρι σήμερα Διευθυντή του ΤΑΡ Ελλάδος, κ. Ρίκαρντ Σκούφια

Την τοποθέτηση της Κατερίνας Παπαλεξανδρή ως νέας Διευθύντριας (Country Manager) του ΤΑΡ για την Ελλάδα, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2017, ανακοίνωσε στις 26 Ιουλίου, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG). Η κ. Παπαλεξανδρή αντικαθιστά τον μέχρι σήμερα Διευθυντή του ΤΑΡ Ελλάδος, κ. Ρίκαρντ Σκούφια.

Η Κατερίνα Παπαλεξανδρή φέρει σχεδόν 20 χρόνια σταδιοδρομίας στη βιομηχανία ενέργειας έχοντας εμπειρία στην αγορά αερίου και σε μεγάλα έργα, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις και στη διαχείριση ενδιαφερόμενων μερών. Έρχεται στον TAP από την BP Λονδίνου, όπου κατείχε πολλές υψηλόβαθμες θέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της από τότε που εισήλθε στην εταιρεία το 1998.

Από το 2006 έως το 2012, η κ. Παπαλεξανδρή εργάστηκε για την BP με έδρα την Αθήνα ως Senior Market Advisor για την Gas Europe & Africa, καθώς και ως Business Developer για την Caspian Gas. Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στο Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου έχοντας εργαστεί ως Transportation Manager για την Caspian Gas και ως Strategic Risk Manager για το Νότιο Διάδρομο.

Πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2015, η Κατερίνα Παπαλεξανδρή ανέλαβε τη θέση της Senior Commercial Manager για το Νότιο Διάδρομο, όπου, μεταξύ των ευθυνών της, διαχειριζόταν το εμπορικό κομμάτι ολόκληρου του συστήματος αγωγών φυσικού αερίου.

Ο Luca Schieppati, Διευθύνων Σύμβουλος του TAP, σχολίασε σχετικά:«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Κατερίνα προστέθηκε στην ομάδα μας ως η νέα Διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα. Ως η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα, η κατασκευή του TAPθα συμβάλει σημαντικά στην υποστήριξη της Ελλάδας ώστε να γίνει βασικός κόμβος στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ως έργο τέτοιας στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, εισερχόμαστε τώρα στην τελική φάση καθώς ο ΤΑΡ προετοιμάζεται για εμπορική και επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε να λάβει το πρώτο αέριο. Είμαι βέβαιος ότι η πολυετής πείρα της Κατερίνας και η βαθιά γνώση της βιομηχανίας ενέργειας, της Ελλάδας και του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή και ασφαλή εκτέλεση του έργου μας στην Ελλάδα».