Νίκος Κατσής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Λειτουργίας του ΔΕΣΦΑ: Βασικός Ομιλητής στο Διεθνές Workshop του ΙΕΝΕ «Energy Security in SE Europe and the Role of LNG»

Νίκος Κατσής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Λειτουργίας του ΔΕΣΦΑ: Βασικός Ομιλητής στο Διεθνές Workshop του ΙΕΝΕ «Energy Security in SE Europe and the Role of LNG»
energia.gr
Τετ, 12 Ιουλίου 2017 - 11:33
Ένας από τους βασικούς ομιλητές του διεθνούς workshop του ΙΕΝΕ με τίτλο «Energy Security in SE Europe and the Role of LNG», που πραγματοποιήθηκε στην

Ένας από τους βασικούς ομιλητές του διεθνούς workshop του ΙΕΝΕ με τίτλο «Energy Security in SE Europe and the Role of LNG», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 4 και 5 Ιουλίου 2017, ήταν ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Λειτουργίας του ΔΕΣΦΑ, κ. Νίκος Κατσής.

Όπως υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Κατσής, η Ελλάδα μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης στην κάλυψη των αναγκών για φυσικό αέριο, κυρίως χάρη στον τερματικό της Ρεβυθούσας ο οποίος, μετά την αναβάθμιση του, θα μπορεί να καλύπτει ανάγκες της Ελληνικής αγοράς αλλά και να στέλνει αέριο στην περιοχή.

Ο κ. Νίκος Κατσής διορίστηκε Διευθυντής Δραστηριοτήτων Λειτουργίας του ΔΕΣΦΑ το Νοέμβριο του 2016. Είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) της χώρας μας καθώς και για τη λειτουργία του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα. Βασική του αρμοδιότητα είναι η αξιολόγηση της ακεραιότητας και τη χρησιμοποίηση της όλης υποδομής.

Επίσης είναι υπεύθυνος για τη συνεργασία του ΔΕΣΦΑ με την εταιρεία κατασκευής του ΤΑΡ, Trans Adriatic Pipeline.

Ο κ. Κατσής διαθέτει μακρά εμπειρία στην εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας και στον επιχειρηματικό σχεδιασμό, ενώ είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση νέων υπηρεσιών που θα μπορούσε να παρέχει ο ΔΕΣΦΑ σε άλλες εταιρείες που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη συντήρηση υποδομών φυσικού αερίου.

Από τον Απρίλιο του 2007 και ως την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο κ. Κατσής είχε διατελέσει Διευθυντής Δραστηριότητας Στρατηγικής και Επιχειρηματικού Σχεδιασμού του ΔΕΣΦΑ, ενώ από το Φεβρουάριο του 2000 και ως τον Απρίλιο του 2007 εργαζόταν στη ΔΕΠΑ, σε θέματα που σχετίζονταν με μελέτες σκοπιμότητας.

Από το Μάιο του 1994 και ως το Φεβρουάριο του 2000, ο κ. Κατσής είχε εργαστεί στη φαρμακευτική εταιρεία Lavipharm S.A.

Ο κ. Νίκος Κατσής είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Πατρών (1992), ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (MS), σε φαρμακευτικά πρότζεκτ, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.