Volvo: Έρχεται το Ιστορικό Τέλος για τα Αυτοκίνητα Που Έχουν Μόνο Κινητήρα Εσωτερικής Καύσης

Volvo: Έρχεται το Ιστορικό Τέλος για τα Αυτοκίνητα Που Έχουν Μόνο Κινητήρα Εσωτερικής Καύσης
energia.gr
Τετ, 5 Ιουλίου 2017 - 11:17
Η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Car Group ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια σειρά πέντε ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, επιχειρώντας να κατακτήσει μία ηγετική θέση στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της ηλεκτροκίνησης και σηματοδοτώντας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το ιστορικό τέλος των αυτοκινήτων που έχουν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης»

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Car Group ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια σειρά πέντε ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, επιχειρώντας να κατακτήσει μία ηγετική θέση στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της ηλεκτροκίνησης

Τα νέα οχήματα θα κυκλοφορήσουν μεταξύ 2019 και 2021, όπως είπε η εταιρεία σε σημερινή της ανακοίνωση. Επιπλέον, θα προσφέρει επιλογές υβριδικών οχημάτων για όλη την γραμμή παραγωγής, σηματοδοτώντας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το ιστορικό τέλος των αυτοκινήτων που έχουν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναπτύσσεται συνεχώς,. όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα το Bloomberg: η Tesla θα αρχίσει την παραγωγή του τρίτου, πολυαναμενόμενου μοντέλου (Model 3) αυτή την εβδομάδα, ενώ οι Mercedes Benz, Audi και Jaguar Land Rover, έχουν παρουσιάσει πρωτότυπα μοντέλα με αυτονομία κίνησης ως 400 χιλιόμετρα ή και παραπάνω, με πλήρως φορτισμένη μπαταρία.

Κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα θα βγουν προς πώληση ήδη από την επόμενη χρονιά, ενώ οι κατασκευαστές πατάνε γκάζι στην ανάπτυξη πράσινων οχημάτων, καθώς οι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων γίνονται αυστηρότεροι.

«Ο κόσμος ζητά όλο και περισσότερο αυτοκίνητα που φορτίζονται με ρεύμα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson. «Η Volvo Cars έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να έχει πουλήσει συνολικά ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα που φορτίζονται με ρεύμα μέχρι το 2025. Έτσι θα το κάνουμε», πρόσθεσε.

Η Volvo Cars, η οποία ανήκει στον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Li Shufu, είχε αναφέρει τον Απρίλιο ότι το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα θα είναι ένα αυτοκίνητο compact, του οποίου οι αποστολές θα ξεκινήσουν το 2019. Το μοντέλο θα διατίθεται σε όλες τις αγορές.