Η τοποθέτηση του κ. Ανδρέα Σιάμισιη στη νεοπαγή θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ είναι η πιο σημαντική από τις αλλαγές στο Δ.Σ. του Ομίλου που ανακοινώθηκαν στις 22 Ιουνίου 2017. Ο κ. Σιάμισιης ήταν ως τώρα οικονομικός διευθυντής των ΕΛΠΕ

Η τοποθέτηση του κ. Ανδρέα Σιάμισιη στη νεοπαγή θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ είναι η πιο σημαντική από τις αλλαγές στο Δ.Σ. του Ομίλου που ανακοινώθηκαν στις 22 Ιουνίου 2017. Ο κ. Σιάμισιης ήταν ως τώρα οικονομικός διευθυντής των ΕΛΠΕ.

 

Παράλληλα, θέση στο Δ.Σ. απέκτησε οκ. Γεώργιος Αλεξόπουλος σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Στρατή Ζαφείρη. Οι αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν αίτημα του ομίλου Λάτση (Paneuropean Holdings) και η αφορμή ή η αιτία που είχε αναβληθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ.

Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης σπούδασε Οικονομολόγος, με εξειδίκευση στην Οικονομετρία στο Πανεπιστήμιο του Essex Αγγλίας και είναι μέλος ( F. C. A.) του Institute of Chartered Accountants in England and Wales.

Ο κ. Σιάμισιης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1989 στην εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών και Συμβούλων KPMG στο Λονδίνο με εξειδίκευση στον τραπεζικό κλάδο. Από το 1993 έως το 1998 εργάστηκε αρχικά ως στέλεχος και ακολούθως Finance and Customer Services Director στην εταιρεία ΜΕΤΑΧΑ του Διεθνούς Ομίλου Τροφίμων και Ποτών DIAGEO.

Το 1998 ανέλαβε Regional Finance and Business Development Director, με ευθύνη για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής της εταιρείας Pillsbury (Ομίλου DIAGEO). Το διάστημα 2000 έως 2002 εργάστηκε ως Chief Financial Officer σε εισηγμένη εταιρεία συμφερόντων Ομίλου ΛΕΒΕΝΤΗ, ενώ το 2003 προσλήφθηκε ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Πληροφορικής στην ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.

Μετά από τη συγχώνευση της ΠΕΤΡΟΛΑ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, το 2004 ο κ. Σιάμισιης ανέλαβε ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Ομίλου και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου. Είναι Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Corporate Finance Faculty του ICAEW.