Ένας εκ των βασικών ομιλητών του «10th SE Europe Energy Dialogue», που διοργανώθηκε φέτος στι Βελιγράδι στις 13 & 14 Ιουνίου, ήταν και ο DSO Executive Manager της σερβικής κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου Sprijagas, Μίλαν Ζντράκοβιτς
Ένας εκ των βασικών ομιλητών του «10th SE Europe Energy Dialogue», που διοργανώθηκε φέτος στι Βελιγράδι στις 13 & 14 Ιουνίου, ήταν και ο DSO Executive Manager της σερβικής κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου Sprijagas, Μίλαν Ζντράκοβιτς.

Ο 54χρονος Μίλαν Ζντράκοβιτς φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, απ' όπου και πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη της Διαχείρισης Παραγωγής.

Είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αγοράς φυσικού αερίου στη Σερβία, καθώς έχει μεταξύ άλλων και την ευθύνη για τη στρατηγική ανάπτυξης της αγοράς.

Ο κ. Ζντράκοβιτς είναι ένας παλαιός γνώριμος του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης, καθώς έχει συμμετέχει σε όλα τα αντίστοιχα συνέδρια στο παρελθόν.

Στο εφετινό συνέδριο, συμμετείχε στη συζήτηση που ακολούθησε το πρώτο session του συνεδρίου, για τις περιφερειακές και διεθνείς προοπτικές του ενεργειακού τομέα, ενώ προήδρευσε στο προτελευταίο session της δεύτερης ημέρας της συνεδρίου για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στη ΝΑ Ευρώπη.