Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας να εξετάσει μια μείωση της τιμής πώλησης του καυσίμου. Η απάντηση αυτή θεωρείται φυσιολογική, καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται στην παγκόσμια αγορά από το 2014 και επιδρούν αρνητικώς στις χώρες που εξάγουν φυσικό αέριο

Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας να εξετάσει μια μείωση της τιμής πώλησης του καυσίμου. 

Η απάντηση αυτή θεωρείται φυσιολογική, καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται στην παγκόσμια αγορά από το 2014 και επιδρούν αρνητικώς στις χώρες που εξάγουν φυσικό αέριο. 

Σχετικώς, ο Τούρκος αναλυτής Σαλίχ Καγιά απέκλεισε την πιθανότητα πολιτικών κινήτρων στην απόρριψη του αιτήματος και σχολίασε ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες ενέργειας αναγκάζονται να λαμβάνουν μέτρα για να αποφύγουν οικονομικές απώλειες, ως εκ τούτου δε, η απόφαση αυτή δεν πρέπει να θεωρείται προσπάθεια ασκήσεως πιέσεως στην Τουρκία από την Ρωσία. 

Νωρίτερα, ανώτατο στέλεχος της Gazprom είχε δηλώσει ότι υπό το πρίσμα της πραγματικότητας θα έπρεπε να γίνεται λόγος για ανατιμήσεις και όχι για μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου προς την Τουρκία.