Δημήτρης Γόντικας, CEO της Kavala Oil: Βασικός Ομιλητής στην Κοινή Ημερίδα ΙΕΝΕ/ΕΒΕΑ/ΠΣΕ για «Ενέργεια, Επενδύσεις, Απασχόληση και Εξαγωγές»

Δημήτρης Γόντικας, CEO της Kavala Oil: Βασικός Ομιλητής στην Κοινή Ημερίδα ΙΕΝΕ/ΕΒΕΑ/ΠΣΕ  για «Ενέργεια, Επενδύσεις, Απασχόληση και Εξαγωγές»
energia.gr
Δευ, 15 Μαΐου 2017 - 16:33
Ο κ. Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kavala Oil, θυγατρικής της Energean, ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές της ημερίδας «Ενέργεια, Επενδύσεις, Απασχόληση και Εξαγωγές» που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης ( ΙΕΝΕ) από κοινού με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ( ΕΒΕΑ) και το Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων ( ΠΣΕ), στις 26 Απριλίου στο κτίριο του ΕΒΕΑ στην Αθήνα

Ο κ. Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kavala Oil, θυγατρικής της Energean, ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές της ημερίδας «Ενέργεια, Επενδύσεις, Απασχόληση και Εξαγωγές» που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης ( ΙΕΝΕ) από κοινού με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ( ΕΒΕΑ) και το Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων ( ΠΣΕ), στις 26 Απριλίου στο κτίριο του ΕΒΕΑ στην Αθήνα.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Όιλ, η Energean εξάγει πλέον τεχνογνωσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ επισήμανε ότι η εταιρεία πρόκειται να εγκαταστήσει την πρώτη μονάδα FPSO ( Floating Production Storage Offloading – Πλωτή Μονάδα Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης) στην ιστορία της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου, με στόχο την ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin στο Ισραήλ. Όπως υπενθύμισε, συνολικά η επένδυση θα κυμανθεί μεταξύ 1,3 και 1,5 δισεκ. δολαρίων και σχεδιάζεται από τον παγκόσμιου βεληνεκούς όμιλο της TechnipFMC.

Ο Δημήτρης Γόντικας εξελέγη αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kavala Oil, μετά από την γενική συνέλευση της 26ης Απριλίου 2013, ανοίγοντας έτσι μια νέα σελίδα στην διαδρομή της εταιρείας.

Ο κ. Γόντικας διαθέτει μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία σε σύνθετα επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Ειδικότερα, έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ για μια 15ετία κατέβαλε ποικίλες διοικητικές θέσεις στην έντονα ανταγωνιστική αγορά των Μέσων Ενημέρωσης και της Επικοινωνίας συμπεριλαμβανομένων της Ελληνικής Τηλεόρασης Α.Ε., NOVA / Supersport Channels, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ANTENNA TV, BBDO και Mondial Promotions. Πριν από τη θητεία του στην αγορά των Μέσων Ενημέρωσης και της Επικοινωνίας, εργάστηκε για μια πενταετία ως νομικός σύμβουλος.

O κ. Γόντικας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και έχει σπουδάσει νομικά στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών.