Κοινές Επενδύσεις με τους Oil Majors στο Φυσικό Αέριο Εξετάζει η Aramco Ενόψει της Δημόσιας Προσφοράς των Μετοχών της

Κοινές Επενδύσεις με τους Oil Majors στο Φυσικό Αέριο Εξετάζει η Aramco Ενόψει της Δημόσιας Προσφοράς των Μετοχών της
energia.gr
Τρι, 11 Απριλίου 2017 - 09:54
Η Σαουδική Αραβία και ορισμένες από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, εταιρείες πετρελαίου, έχουν συζητήσει για το ενδεχόμενο σύστασης κοινοπραξιών για επενδύσεις στο φυσικό αέριο εντός του βασιλείου, στο πλαίσιο της διαφοροποίησης των επενδύσεων της Saudi Aramco ενόψει της εισαγωγής των μετοχών της στις χρηματιστηριακές αγορές

Η Σαουδική Αραβία και ορισμένες από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, εταιρείες πετρελαίου, έχουν συζητήσει για το ενδεχόμενο σύστασης κοινοπραξιών για επενδύσεις στο φυσικό αέριο εντός του βασιλείου, στο πλαίσιο της διαφοροποίησης των επενδύσεων της Saudi Aramco ενόψει της εισαγωγής των μετοχών της στις χρηματιστηριακές αγορές.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, μεταξύ των εταιρειών με τις οποίες συναντήθηκαν Σαουδάραβες αξιωματούχοι για την αξιοποίηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου της χώρας (τα έκτα μεγαλύτερα στον κόσμο) είναι η BP και η Chevron.

Επίσης, η Aramco έχει εξετάζει και ευκαιρίες για να επενδύσει από κοινού σε κοινοπραξίες φυσικού αερίου στο εξωτερικό, με εταιρείες όπως η ιταλική Eni.

Εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Αυτές οι εξελίξεις επαναφέρουν στη μνήμη τις συζητήσεις που είχαν γίνει κατά της τέλη της δεκαετίας του 1990 - αρχές της δεκαετίας του 2000, μεταξύ της Aramco και άλλων μεγάλων «παικτών» στην αγορά υδρογονανθράκων («Saudi gas initiative»). Οι συζητήσεις αυτές κατέρρευσαν, καθώς υπήρξαν σημαντικές διαφωνίες στους κόλπους της πρωτοβουλίας.