Ρομπέρτο Καραχάννας: Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ - Βασικός Ομιλητής του Συνεδρίου «Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe» του ΙΕΝΕ

Ρομπέρτο Καραχάννας: Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ - Βασικός Ομιλητής του Συνεδρίου «Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe» του ΙΕΝΕ
energia.gr
Δευ, 3 Απριλίου 2017 - 12:40
Ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Ρομπέρτο Καραχάννας ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές του «Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe», του μεγάλου περιφερειακού συνεδρίου του ΙΕΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 30 και 31 Μαρτίου 2017, με αντικείμενο τις προοπτικές της αγοράς διύλισης, αποθήκευσης και εμπορίας πετρελαίου στη ΝΑ Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή

Ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Ρομπέρτο Καραχάννας ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές του «Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe», του μεγάλου περιφερειακού συνεδρίου του ΙΕΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 30 και 31 Μαρτίου 2017, με αντικείμενο τις προοπτικές της αγοράς διύλισης, αποθήκευσης και εμπορίας πετρελαίου στη ΝΑ Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

Στην ομιλία του στο συνέδριο του ΙΕΝΕ, το ανώτατο στέλεχος των ΕΛΠΕ, τα οποία ήταν και ο κύριος χορηγός της εκδήλωσης, ανέλυσε διεξοδικά τις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς πετρελαιοειδών στην Ελλάδα, αναλύοντας τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές του κλάδου, αφού πρώτα αναφέρθηκε στις τάσεις που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οικονομολόγος με ειδίκευση τα Χρηματοοικονομικά και τη Λογιστική, και υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, ο κ. Καραχάννας πραγματοποίησε τις σπουδές του στις ΗΠΑ και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Lehigh, στην Πεννσυλβάνια. Είναι μέλος των φοιτητικών αδελφοτήτων ΦΒΚ ( Phi Beta Kappa), ΒΓΣ ( Beta Gamma Sigma) και ΒΑΨ ( Beta Alpha Psi).

Είναι ορκωτός λογιστής και μέλος του AICPA ( American Institute of Certified Public Accountants) των ΗΠΑ με μακρά εμπειρία σε διοικητικές θέσεις σε διαφόρους τομείς της οικονομίας, όπως χρηματοοικονομικές πληροφορίες, ναυτιλιακά και ενέργεια.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του κ. Καραχάννα ξεκινά το 1992 στην Κύπρο, όπου εργάστηκε ως ελεγκτής στην Coopers & Lybrand (νυν PricewaterhouseCoopers). Το 1995 μετακομίζει στην Ελλάδα ως Area Finance Manager της Dow Jones Telerate, στο Δ.Σ. της οποίας έγινε πρόεδρος. Από το 2001 και για τα επόμενα πέντε χρόνια εργάστηκε στο ναυτιλιακό τομέα και συγκεκριμένα στις εταιρείες Royal Olympic Cruises και Capital Maritime & Trading.

Από το 2006 ο Ρομπέρτο Καραχάννας εργάζεται στα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ) Α.Ε., αρχικά ως Ελεγκτής του Ομίλου και στη συνέχεια ως Οικονομικός Γενικός Διευθυντής της EKO ABEE, και Διευθυντής Οικονομικών Λιανικής ( Retail Finance Manager). Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ και Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΠΕ.

Ο κ. Καραχάννας είναι ενεργό μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων εταιρειών του Ομίλου των ΕΛΠΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως και σε μια σειρά επιτροπών του Ομίλου με αντικείμενο τις επενδύσεις, την πιστοληπτική αξιολόγηση και τις αποδοχές.