Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος, βουλευτής Α' Πειραιώς & Νήσων και αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, ήταν μαζί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, βασικός συντελεστής της παρουσίασης του ενεργειακού προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2017 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς

Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος, βουλευτής Α' Πειραιώς & Νήσων και αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, ήταν μαζί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, βασικός συντελεστής της παρουσίασης του ενεργειακού προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2017 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς.

Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος γεννήθηκε το 1979 στον Πειραιά και κατάγεται, από την πλευρά του πατέρα του, από τον Λάκκο της Μέσα Μάνης, και από τη μητέρα του από την Κάρπαθο. Είναι Οικονομολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA-Tourism Management του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είναι παντρεμένος με την Νόρα Μιχαλολιάκου πτυχιούχο Διοίκησης Επιχειρήσεων και ιδιοκτήτριας καταστήματος στον Πειραιά.

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 σε ηλικία 23 ετών εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Κερατσίνι και το 2006 νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών – Πειραιώς.

Ο κ. Κατσαφάδος διετέλεσε Υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέλος της Συγκλήτου, μέλος Πρυτανικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου «Ο Πλάτων». Εξελέγη Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ από το 2007 έως το 2010. Από τον Απρίλιο του 2010 έως το Μάιο του 2012 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ενώ το 2006 ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Την περίοδο 2006-2007 διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και την περίοδο 2007-2009 ήταν επιστημονικός σύμβουλος στη Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών.Τον Μάρτιο του 2007, ίδρυσε λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο στο κέντρο του Πειραιά, το οποίο διατηρεί έως σήμερα.Από το 2004 και για μια δεκαετία εκλεγόταν ανελλιπώς στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΣΤΑ).

Ο Κώστας Κατσαφάδος συμμετείχε για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές το 2009 και εξελέγη βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων στις βουλευτικές εκλογές του 2012.Τον Ιούνιο του 2012 εξελέγη Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, θέση την οποία κατέχει έως σήμερα. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Υποεπιτροπής αρμόδιας επί θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Υποεπιτροπής για θέματα των ατόμων με αναπηρία. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη 1ος Βουλευτής Ά Πειραιώς & Νήσων. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, επανεξελέγη 1ος Βουλευτής. Στις 28 Νοεμβρίου, κατά το σχηματισμό της «σκιώδους κυβέρνησης» του σημερινού προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Κατσαφάδος ορίστηκε αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κόμματος.

Επίσης κατέχει το αξίωμα του Αντιπρόεδρου στον Αθλητικό Σύλλογο Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών Αθλητών «Οι Λέοντες του Πειραιά».