Στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος για το θέμα των δασικών χαρτών και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τον αγροτικό κόσμο, αλλά και για τις διάφορες πρωτοβουλίες και εξαγγελίες στο θέμα της διαχείρισης αποβλήτων

Στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος για το θέμα των δασικών χαρτών και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τον αγροτικό κόσμο, αλλά και για τις διάφορες πρωτοβουλίες και εξαγγελίες στο θέμα της διαχείρισης αποβλήτων.

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος ανέλαβε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2016, στη θέση του κ. Γιάννη Τσιρώνη, που μετακινείται στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι χημικός μηχανικός και έχει μεταπτυχιακό στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας σε θέματα Μηχανικής Περιβάλλοντος, Υδατικών Πόρων Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Υγρών και Στερών Αποβλήτων.

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός 14χρονου γιου.

Υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης 2014, Επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών. Μέλος Δ.Σ. και Ε.Ε. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Μέλος της Επιτροπής Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΚΕΔΕ. Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμης από το 2006. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Επιτροπής Διαβούλευσης, Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης και μέλος ΔΣ και ΕΕ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΚΜ. Μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης.

Εκλεγμένος στη Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΚΜ) από το 1997 και στην Πανελλαδική Αντιπροσωπεία ΤΕΕ από το 2003.

Διετέλεσε Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ, μέλος Διοικούσας Επιτροπής και Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος και μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών.

Μέλος του SOSTE ΤΟ ΝΕΡΟ, του Συλλόγου Φίλων και Αλληλέγγυων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης και της Διαδημοτικής Επιτροπής για τη Χωματερή των Ταγαράδων.