Ο Darren W. Woods διαδέχθηκε, από 1ης Ιανουαρίου 2017, τον Rex Tillerson, στο «τιμόνι» της ExxonMobil, μετά την παραίτηση του τελευταίου εν όψει της ανάληψης του Υπουργείου Εξωτερικών στην κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο νέος Πρόεδρος Δ.Σ. και CEO της ExxonMobil Corporation είναι, επίσης, από την 1η Ιανουαρίου 2016, και Πρόεδρος της εταιρείας

Ο Darren W. Woods διαδέχθηκε, από 1ης Ιανουαρίου 2017, τον Rex Tillerson, στο «τιμόνι» της ExxonMobil, μετά την παραίτηση του τελευταίου εν όψει της ανάληψης του Υπουργείου Εξωτερικών στην κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νέος Πρόεδρος Δ.Σ. και CEO της ExxonMobil Corporation είναι, επίσης, από την 1η Ιανουαρίου 2016, και Πρόεδρος της εταιρείας.

Ο Woods ήταν, από την 1η Ιουνίου 2014 και ως την 1η Ιανουαρίου 2016, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Exxon Mobil Corporation, ενώ προηγουμένως - από 1ης Αυγούστου 2012 - είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος της εταιρείας. Επίσης από 1ης Αυγούστου 2012 ήταν και Πρόεδρος της ExxonMobil Refining & Supply Company, ενώ από το 2010 έως και τον Ιούλιο του 2012 διετέλεσε αντιπρόεδρος προμηθειών και μεταφορών της ίδιας εταιρείας.

Ο νέος επικεφαλής της ExxonMobil, από το 2005 ήταν Αντιπρόεδρος της Adhesion Industry Global Business Unit στην ExxonMobil Chemical Company, Inc., ενώ από το 2007 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Specialty Elastomers.

Ο Darren W. Woods εργάζεται στον Όμιλο της ExxonMobil (τότε Exxon) από το 1992, όντας αρχικά επιφορτισμένος με θέματα σχεδιασμού, προμηθειών και ανάπτυξης νέων επιχειρήσεων στα κεντρικά της Exxon Company International στο Νιού Τζέρσεϋ, ενώ στη συνέχεια, από το 1995, εγκαταστάθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου υπηρέτησε σε μία σειρά από θέσεις σχετικά με τις διυλιστικές δραστηριότητες, τη λιανική, καθώς και την προμήθεια και διανομή.

Το 2001 έγινε Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων στην Exxon Mobil Corporation και το 2002 Διευθυντής του διυλιστηρίου Joliet, έξω από το Σικάγο.

Το 2008 διορίστηκε Διευθυντής του Τομέα Διύλισης αρμόδιος για την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή στην ExxonMobil Refining & Supply Company.

Ο Woods διετέλεσε, επίσης, μη- ανεξάρτητος Διευθυντής της Imperial Oil Ltd. από τις 25 Απριλίου 2013 ως και τις 29 Ιουλίου 2014. Επίσης υπήρξε Διευθυντής της Saudi Aramco Mobil Refinery Company Ltd.

Ο Darren W. Woods έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου-Μηχανικού Από το Πανεπιστήμιο Texas A& M και Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kellogg School of Management του Πανεπιστημίου Northwestern.