Επικεφαλής του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, του γνωστού και ως «Υπερταμείο», τοποθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα η κ. Ράνια Αικατερινάρη. Η κ. Αικατερινάρη διετέλεσε, από τον Ιανουάριο του 2010 και επί πέντε χρόνια, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ Α.Ε, με αρμοδιότητα στα οικονομικά και ιδιαίτερα τις επενδυτικές σχέσεις, και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Δεκέμβριο του 2011

Επικεφαλής του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, του γνωστού και ως «Υπερταμείο», τοποθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα η κ. Ράνια Αικατερινάρη.

Η κ. Αικατερινάρη διετέλεσε, από τον Ιανουάριο του 2010 και επί πέντε χρόνια, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ Α.Ε, με αρμοδιότητα στα οικονομικά και ιδιαίτερα τις επενδυτικές σχέσεις, και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Δεκέμβριο του 2011, ενώ προΐστατο των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων και Υποστηρικτικών Λειτουργιών.

Από τον Φεβρουάριο του 2012, υπήρξε μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.).

Η κ. Αικατερινάρη είναι κόρη της πρώην βουλευτού του Συνασπισμού (2000), του ΣΥΡΙΖΑ (2004) και στη συνέχεια της ΔΗΜΑΡ (2012) κ. Ασημίνας Ξηροτύρη, η οποία εκλεγόταν στη Θεσσαλονίκη.

Ας σημειωθεί, επίσης, ότι η επικεφαλής του «Υπερταμείου» είχε ξεκινήσει την καριέρα της στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα στο εξωτερικό. Ειδικότερα, έχει εργαστεί στο Λονδίνο για την Texaco (σήμερα Chevron), στον τομέα ανάπτυξης επενδύσεων στην περιοχή της Κασπίας και στη συνέχεια στην Deutsche Bank. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα και πριν την θητεία της στη ΔΕΗ εργάστηκε στις τράπεζες Eurobank και BNP Paribas, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος με ειδίκευση στον τομέα της ενέργειας.

Κατά τη θητεία της ως αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου της ΔΕΗ, είχε, μεταξύ άλλων, διαπραγματευτεί μαζί με τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα της εταιρείας κ. Αρθούρο Ζερβό, τα δύο εταιρικά ομόλογα που εξέδωσε η ΔΕΗ ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Μετά την παραίτηση Ζερβού, την άνοιξη του 2015, η κ. Ράνια Αικατερινάρη είχε παραμείνει για ένα μεταβατικό στάδιο ως αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος. Στη συνέχεια αποχώρησε από την εταιρεία προκειμένου να αναλάβει θέση εταίρου στην Ernst & Young, όπου ασχολήθηκε κυρίως με τον τομέα της ναυτιλίας.

Η κ. Ράνια (Ουρανία) Αικατερινάρη είναι η πρώτη Ελληνίδα που ανακηρύχτηκε μέλος του “Rising Talents Network” του παγκόσμιου φόρουμ γυναικών “Women’s Forum για την Οικονομία και την Κοινωνία’ (Οκτώβριος 2010).

Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ στο City University Business του Λονδίνου, ενώ έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Πρόεδρος στην Μόνιμη Επιτροπή Ενέργειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.