Air Liquide: Λειτουργεί στις ΗΠΑ τη Μεγαλύτερη Εγκατάσταση Αποθήκευσης Υδρογόνου στον Κόσμο

Air Liquide: Λειτουργεί στις ΗΠΑ τη Μεγαλύτερη Εγκατάσταση Αποθήκευσης Υδρογόνου στον Κόσμο
energia.gr
Τρι, 10 Ιανουαρίου 2017 - 15:50
Η Air Liquide ανέλαβε πρόσφατα τη λειτουργία της μεγαλύτερης εγκατάστασης αποθήκευσης υδρογόνου στον κόσμο. Αυτή η υπόγεια εγκατάσταση βρίσκεται στο Beaumont του Τέξας, στην περιοχή Gulf Coast στις ΗΠΑ

Η Air Liquide ανέλαβε πρόσφατα τη λειτουργία της μεγαλύτερης εγκατάστασης αποθήκευσης υδρογόνου στον κόσμο. Αυτή η υπόγεια εγκατάσταση βρίσκεται στο Beaumont του Τέξας, στην περιοχή Gulf Coast στις ΗΠΑ.

 

Με μία ήδη ισχυρή παρουσία στην περιοχή Gulf Coast, η μοναδική αυτή υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης υδρογόνου συμπληρώνει τις δυνατότητες προσφοράς της Air Liquide, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και αξιόπιστες λύσεις προμήθειας υδρογόνου σε πελάτες, μέσω του εκτεταμένου δικτύου αγωγών της Air Liquide στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Η υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης βρίσκεται σε βάθος 1.500 μέτρων με διάμετρο σχεδόν 70 μέτρα. Έχει δυνατότητα να αποθηκεύει αρκετό υδρογόνο για να υποστηρίζει μία μονάδα παραγωγής Υδρογόνου (Steam Methane Reformer - SMR) μεγάλης κλίμακας για 30 μέρες. Το υδρογόνο συνήθως προέρχεται από φυσικό αέριο, αφού βρίσκεται σε πολύ μικρές ποσότητες στον αέρα. Με αυτό ως δεδομένο, αποτελεί μεγάλο όφελος να υπάρχει ένα σύστημα αποθήκευσης μεγάλης κλίμακας που αυξάνει την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα στην προμήθεια υδρογόνου στους πελάτες. Το υδρογόνο χρησιμοποιείται στη διαδικασία διύλισης πετρελαίου για τη μείωση της περιεκτικότητας σε θείο στα παραγόμενα καύσιμα και σε πολλές άλλες βιομηχανικές και παραγωγικές διαδικασίες.

 

Τα περιβαλλοντικά οφέλη του υδρογόνου δεν περιορίζονται μόνο στις βιομηχανικές εφαρμογές του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαρή ενέργεια, για να τροφοδοτήσει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα υδρογόνου συντελώντας σε μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ μπορεί να αποθηκευτεί για να ανταποκριθεί στις διακυμάνσεις της ζήτησης στο ηλεκτρικό δίκτυο.

 

Η νέα αυτή υπόγεια εγκατάσταση αποτελεί συνέχεια της πρώτης εγκατάστασης της Air Liquide για αποθήκευση ηλίου στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2016. Οι δύο πρωτοβουλίες αποδεικνύουν τις ικανότητες της Air Liquide σε επίπεδο τεχνολογικής καινοτομίας και μηχανικής, εξασφαλίζοντας στους πελάτες της μια αξιόπιστη αλυσίδα εφοδιασμού.

 

Ο Michael J. Graff, Αντιπρόεδρος για την Αμερική και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, σχολίασε: «Η επένδυση της Air Liquide για τη μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης υδρογόνου στον κόσμο βασίζεται στη δυναμική που παρουσιάζουν οι αγορές διύλισης και πετροχημικών στην περιοχή Gulf Coast των ΗΠΑ, καθώς και στην αυξανόμενη ζήτηση για υδρογόνο. Χάρη στις καινοτόμες λύσεις μας, αυτή η μοναδική εγκατάσταση θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία στους πελάτες μας».