Air Liquide: Συμμετοχή στο Πρότζεκτ για τον Μελλοντικό Ευρωπαϊκό Προωθητικό Πύραυλο Ariane 6

Air Liquide: Συμμετοχή στο Πρότζεκτ για τον Μελλοντικό Ευρωπαϊκό Προωθητικό Πύραυλο Ariane 6
energia.gr
Σαβ, 24 Δεκεμβρίου 2016 - 15:25
Η Air Liquide έχει υπογράψει ένα σημαντικό αριθμό συμβάσεων για την προμήθεια κρυογονικού εξοπλισμού για την πρόωση του μελλοντικού Ευρωπαϊκού προωθητικού πύραυλου Ariane 6, καθώς και για το σχεδιασμό και την παραγωγή κρυογονικών συστημάτων υγρών για το νέο σύστημα εκτόξευσης του Ariane ELA4 του Διαστημικού Κέντρου Γουιάνας. Οι συμβάσεις που αφορούν στην πώληση του συγκεκριμένου εξοπλισμού, ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθούν κατά τα επόμενα τρία χρόνια

Η Air Liquide έχει υπογράψει ένα σημαντικό αριθμό συμβάσεων για την προμήθεια κρυογονικού εξοπλισμού για την πρόωση του μελλοντικού Ευρωπαϊκού προωθητικού πύραυλου Ariane 6, καθώς και για το σχεδιασμό και την παραγωγή κρυογονικών συστημάτων υγρών για το νέο σύστημα εκτόξευσης του Ariane ELA4 του Διαστημικού Κέντρου Γουιάνας . Οι συμβάσεις που αφορούν στην πώληση του συγκεκριμένου εξοπλισμού, ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ , θα υλοποιηθούν κατά τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Air Liquide θα υποστηρίξει το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών (CNES) και την Airbus Safran Launchers (ASL) στην ανάπτυξη του μελλοντικού προωθητικού πυραύλου Ariane 6, τόσο επί του εδάφους όσο και επί του πυραύλου. Ο Όμιλος θα αναλάβει τις μελέτες κρυογονικής, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας τις κρυογονικές γραμμές των δεξαμενών για τα βασικά και τα ανώτερα τμήματα του πυραύλου , τα οποία περιέχουν 175 τόνους υγρού υδρογόνου και οξυγόνου. Κατά την εκτόξευση στο Kourou της Γουιάνας, η Air Liquide είχε επίσης επιλεγεί για το σχεδιασμό εξοπλισμού διανομής υγρών κρυογονικής - οξυγόνο, άζωτο, υδρογόνο και ήλιο – που απαιτούνταν για την πρόωση του νέου συστήματος εκτόξευσης ELA4 του Ariane 6.

Παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της κρυογονικής στο διάστημα, η Air Liquide υποστηρίζει εδώ και 50 χρόνια την ανάπτυξη των διαδοχικών γενιών πυραύλων από τον Ariane 1 έως τον Ariane 5, αναπτύσσοντας καινοτόμες τεχνολογίες κρυογονικής και παρέχοντας μια ολοκληρωμένη προσφορά εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, αερίων και σχετικών υπηρεσιών, τόσο επί του πυραύλου όσο και επί του εδάφους. Η πρόωση με τεχνολογία κρυογονικής προσφέρει οφέλη όσον αφορά την αξιοπιστία, την ασφάλεια, και την τεχνολογική ωρίμανση και εξασφαλίζει μεγαλύτερη ακρίβεια στην τροχιά των δορυφόρων. Η Air Liquide συμμετέχει μαζί με άλλες σημαντικές στο διαστημικό τομέα εταιρίες, στην προσπάθεια βελτίωσης της απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας του μελλοντικού Ευρωπαϊκού προωθητικού πύραυλου Ariane 6, οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν το 2020.

Ο François Darchis, Αντιπρόεδρος , μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide και υπεύθυνος για θέματα Καινοτομίας , σχολίασε : «Ως ιστορικός συνεργάτης του διαστημικού προγράμματος και ενεργό μέλος της επιστημονικής κοινότητας, η Air Liquide έχει αναπτύξει μοναδική τεχνογνωσία στον τομέα της κρυογονικής για το διάστημα, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα Ariane σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης των πυραύλων. Είμαστε ευτυχείς που συμβάλουμε σε έναν τομέα υπεροχής και έτσι ανταποκρινόμαστε στις νέες προκλήσεις της ευρωπαϊκής διαστημικής βιομηχανίας.»