Στα έργα για την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διανομής Αερίου της ΔΕΠΑ, κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος, μιλώντας στις 26 Οκτωβρίου στο Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2016» του ΙΕΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με κεντρική θεματική «Επενδύοντας στην Ενέργεια σ’ ένα Ασταθές Οικονομικό και Γεωπολιτικό Περιβάλλον»

Στα έργα για την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διανομής Αερίου της ΔΕΠΑ, κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος, μιλώντας στις 26 Οκτωβρίου στο Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2016» του ΙΕΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με κεντρική θεματική «Επενδύοντας στην Ενέργεια σ’ ένα Ασταθές Οικονομικό και Γεωπολιτικό Περιβάλλον». Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η τυπική ένταξη των έργων επέκτασης στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Στερεάς Ελλάδας αναμένεται ως τον Δεκέμβριο του 2016 και εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ο κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος εισήλθε στον εγχώριο τομέα του φυσικού αερίου το 1989 ως Μηχανικός Επεξεργασίας και Σχεδιασμού στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ελληνικού δικτύου διανομής και έκτοτε έχει εργαστεί σε πλειάδα θέσεων (ως προϊστάμενος, διευθυντής κλπ.), πάντα εντός του τομέα διανομής της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου Α.Ε. Επιπλέον ο κ. Τερζόπουλος έχει εργαστεί και στην βρετανική British Gas North Thames.

 

Σήμερα κατέχει τη θέση του Συντονιστή Διευθυντή Δραστηριοτήτων Διανομής Αερίου της ΔΕΠΑ.

 

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) χημικού μηχανικού από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου (Ιταλία) καθώς και μηχανικού περιβάλλοντος από το ΕΛΚΕΠΑ (Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας). Είναι επίσης μηχανικός φυσικού αερίου (British Gas Engineering School), ενώ έχει τελειώσει το Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Ο κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος ομιλεί αγγλικά κα ιταλικά. Επίσης, είναι Μέλος του Institution of Gas Engineers, Chartered Engineer στο Engineering Council, Μέλος της Επιτροπής Διανομής της Eurogas, ενώ έχει διατελέσει επικεφαλής και τεχνικός σύμβουλος του SEYA Gas Distribution Office.

 

Τέλος, έχει συγγράψει βιβλία σχετικά με μηχανολογικά θέματα φυσικού αερίου και προστασίας περιβάλλοντος.