Κορυφαία Στελέχη και Εκπρόσωποι των Βασικών Ενώσεων και Θεσμικών Φορέων ΑΠΕ στο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2016» του ΙΕΝΕ

Κορυφαία Στελέχη και Εκπρόσωποι των Βασικών Ενώσεων και Θεσμικών Φορέων ΑΠΕ στο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2016» του ΙΕΝΕ
energia.gr
Τετ, 26 Οκτωβρίου 2016 - 09:47
Κορυφαία στελέχη και εκπρόσωποι των βασικών ενώσεων ΑΠΕ, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών και επιστημονικών φορέων θα συμμετάσχουν στη σημερινή συνεδρία του «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2016» του ΙΕΝΕ που είναι αφιερωμένη στην ενεργειακή αποδοτικότητα και τις ΑΠΕ ως βασικούς άξονες της ενεργειακής πολιτικής

Κορυφαία στελέχη και εκπρόσωποι των βασικών ενώσεων ΑΠΕ, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών και επιστημονικών φορέων θα συμμετάσχουν στη σημερινή συνεδρία του «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2016» του ΙΕΝΕ που είναι αφιερωμένη στην ενεργειακή αποδοτικότητα και τις ΑΠΕ ως βασικούς άξονες της ενεργειακής πολιτικής.

Ειδικότερα, στις αναγκαίες προτεραιότητες για την ανάπτυξη των ΑΠΕ και της ενεργειακής αποδοτικότητας, θα αναφερθούν με σύντομες παρεμβάσεις τους ο Δρ. Σάββας Σεϊμανίδης, Εκπρόσωπος του ΕΣΗΑΠΕ, το Μέλος ΔΣ της ελληνικής ένωσης αιολικής ενέργειας, ΕΛΕΤΑΕΝ, Δρ. Παναγιώτης Παπασταματίου, ο Δρ. Σωτήρης Καπέλλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), ο κ. Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) και ο κ. Ηλίας Κακιόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ).

Παράλληλα, στην εν λόγω συνεδρία με συντονιστή τον Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (ΕΣΣΗΘ), κ. Κωνσταντίνο Θεοφύλακτο, Μέλος ΔΣ & Πρόεδρο της Επιτροπής Ενεργειακής Αποδοτικότητας του ΙΕΝΕ, θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλαράς, Μηχανολόγος Μηχανικός, Διευθυντής Ερευνών στην Ομάδα Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΟΕΕ) του) Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ), ο κ. Aντώνης Γερασίμου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ITA Group και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ), ο Δρ. Δημήτρης Κανελλόπουλος, Διευθυντής Γρ. ΔΝΣ, Στρατηγική & Επιχειρησιακή Ανάπτυξη, της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ο Δρ. Κωνσταντίνος Καρύτσας, Διευθυντής Διεύθυνσης ΑΠΕ και Προϊστάμενος Τμήματος Γεωθερμίας του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ο Δρ. Διονύσης Παπαχρήστου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Ειδ. Επιστήμονας και Επικεφαλής Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Κύριος χορηγός του 21ου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2016», το οποίο έχει κεντρική θεματική «Επενδύοντας στην Ενέργεια σ’ ένα Ασταθές Οικονομικό και Γεωπολιτικό Περιβάλλον», είναι τα ΕΛΠΕ. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες ΔΕΠΑ και ΔΕΗ, ενώ ως υποστηρικτές συμμετέχουν η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η ΕΠΑ Αττικής, η Volterra, η Energean Oil & Gas και η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η εφημερίδα «Καθημερινή», το ενεργειακό ενημερωτικό portal Energia. gr, η ιστοσελίδα Allazorevma.gr και το ενημερωτικό site Fmvoice.gr.