Σε δοκιμαστική λειτουργία ετέθη ,εδώ και 2 μήνες, το αιολικό πάρκο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στη βραχονησίδα Άγιος Γεώργιος, στα ανοικτά του Λαυρίου, εγκατεστημένης ισχύος 73,2 MW, ενώ σύντομα αναμένεται και η πλήρης λειτουργία της εγκατάστασης. Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία του φιλόδοξου αυτού σχεδίου και που κυριολεκτικά «τρέχει «την κατασκευή των αιολικών πάρκων και συντονίζει την όλη λειτουργία της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Μανώλης Μαραγκουδάκης

Σε δοκιμαστική λειτουργία ετέθη ,εδώ και 2 μήνες, το αιολικό πάρκο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στη βραχονησίδα Άγιος Γεώργιος, στα ανοικτά του Λαυρίου, εγκατεστημένης ισχύος 73,2 MW, ενώ σύντομα αναμένεται και η πλήρης λειτουργία της εγκατάστασης. Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία του φιλόδοξου αυτού σχεδίου και που κυριολεκτικά «τρέχει «την κατασκευή των αιολικών πάρκων και συντονίζει την όλη λειτουργία της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Μανώλης Μαραγκουδάκης. Εξάλλου, η εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών και η υψηλή κερδοφορία της επιχείρησης το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους πιστώνεται, σε σημαντικό βαθμό, στον κ. Μαραγκουδάκη.

Ειδικά για το πρότζεκτ του αιολικού στη βραχονησίδα Άγιος Γεώργιος πρέπει να τονιστεί ότι πρόκειται για πρωτοποριακό έργο, καθώς για πρώτη φορά εγκαθίσταται και τίθεται σε λειτουργία σε τέτοια τοποθεσία αιολικό πάρκο στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό, το έργο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θεωρείται ότι ανοίγει το δρόμο για ανάλογη αξιοποίηση και άλλων νησίδων και βραχονησίδων της Ελλάδας, ο αριθμός των οποίων, ως γνωστών ανέρχεται συνολικά σε πολλές εκατοντάδες. Γενικότερα, εξάλλου, η εταιρεία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα των αιολικών στην Ελλάδα, ενώ η συνολική (εγχώρια) εγκατεστημένη ισχύ της στις ΑΠΕ φτάνει τα 468 MW, σύμφωνα με τα αποτελέσματα α' εξαμήνου '16, που ανακοινώθηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου.

Θα πρέπει, τέλος, να τονιστεί ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται και εκτός Ελλάδος στον κλάδο των αιολικών. Ας σημειωθεί ότι, από την εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ του Ομίλου, συνολικού, ύψους 738 MW, 138 MW έχουν εγκατασταθεί στις ΗΠΑ, 102 MW στην Πολωνία και 30 MW στην Βουλγαρία. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος διαθέτει υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 242 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 980 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, στην Ευρώπη και την Αμερική. Στόχος της εταιρείας είναι, μέσα στα επόμενα χρόνια, να προσεγγίσει το μέγεθος των 1.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία σε όλες τις χώρες δραστηριότητας της.

Ο CEO της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανολογίας από το Πανεπιστήμιο του Newcastle της Αγγλίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεύθυνση Παραγωγής και Τεχνολογία Κατασκευών από το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Σκωτίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως διευθυντής εργοστασίου στην κατασκευαστική εταιρία ΒΙΔΟΜΕΤ Α.Ε., όπου εργάστηκε από το 1980 έως το 1988.

Ακολούθως, από το 1988 έως το 1989 ο κ. Μανώλης Μαραγκουδάκης διετέλεσε διευθυντής εργοστασίου στη Sabo S.A., που ειδικεύεται στην κατασκευή και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού. Από το 1988 είναι μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος στη ΒΙΟΜΕΚ Α.Β.Ε.Τ.Ε. Το 1997 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Όμιλο ΤΕΡΝΑ, και σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας και του Γενικού Διευθυντή του τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Μαραγκουδάκης είναι Αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.