Ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης είναι διευθύνων σύμβουλος του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων από το Μάιο του 2015 και ήδη έχει καταφέρει να οδηγήσει τον όμιλο σε εντυπωσιακές επιδόσεις, παρά το προκλητικό εγχώριο και διεθνές περιβάλλον
Ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης είναι διευθύνων σύμβουλος του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων από το Μάιο του 2015 και ήδη έχει καταφέρει να οδηγήσει τον όμιλο σε εντυπωσιακές επιδόσεις, παρά το προκλητικό εγχώριο και διεθνές περιβάλλον.

Την περασμένη Πέμπτη, δημοσιοποιήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, από τα οποία είναι σαφές ότι το σχέδιο του κ. Στεργιούλη και της διοίκησης των ΕΛΠΕ αποδίδει καρπούς, ενισχύοντας την πεποίθηση που υπάρχει στην αγορά ότι ο όμιλος όχι μόνο προσαρμόζεται επιτυχώς στις απαιτήσεις της νέας εποχής, αλλά και ότι συγκεντρώνει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να κερδίσει το στοίχημα της μετατροπής σε ένα σύγχρονο ενεργειακό όμιλο, με πολυσχιδή δραστηριότητα, ικανό να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι σε αντίθεση με το 2015, φέτος η διεθνή συγκυρία όπως αυτή διαμορφώνεται με τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης (margins) δεν ευνοεί την κερδοφορία των εταιρειών διύλισης αργού, καταδεικνύοντας ότι τα βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Επιπλέον, παρά τον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό, ο όμιλος των ΕΛΠΕ πέτυχε τον διπλασιασμό του όγκου των εξαγωγών το δεύτερο τρίμηνο, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσοστό τους να ανέλθει στο ιστορικό υψηλό του 60%. Έτσι λοιπόν, είναι σε θέση να ξεπεράσει τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εγχώρια αγορά, όπου η ζήτηση διυλισμένων προϊόντων έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση τα τελευταία χρόνια και δεν υφίστανται, προς το παρόν τουλάχιστον, ενδείξεις σημαντικής ανάκαμψης στο ορατό μέλλον.

Ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης γνωρίζει άριστα τον όμιλο, καθώς ήδη έχει συμπληρώσει 32 συναπτά έτη εργασίας. Όπως αποδεικνύεται από τις οικονομικές επιδόσεις που εμφανίζουν τα ΕΛΠΕ, καθώς και το πλούσιο κοινωνικό έργο του ομίλου, ήταν χωρίς αμφιβολία η πλέον κατάλληλη επιλογή για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.  

Ο κ. Στεργιούλης γεννήθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας το 1956 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Leeds στην Αγγλία το 1979 με ειδίκευση στη Χημική Μηχανική. Είναι μέλος του ΤΕΕ και μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Από το 1978 ξεκινά να εργάζεται στο Μάντσεστερ, ενώ από το 1982 επιστρέφει μόνιμα στην Ελλάδα όπου και ξεκινά να εργάζεται για μια διετία στην Γερανός Α.Ε. και από το 1984 εργάζεται στα Ελληνικά Πετρέλαια. Την τελευταία 10ετία εργάστηκε σε θέσεις ευθύνης στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου και Ελευσίνας. Έχει συγγράψει βιβλίο με θέμα «Η αγορά πετρελαίου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη» και έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες σε συνέδρια με θέμα κυρίως την αυτοματοποίηση - βελτιστοποίηση της παραγωγής.

Αναλυτικά, το βιογραφικό του κ. Γρηγόρη Στεργιούλη.